Een korte road trip op het eiland Jersey5 min leestijd

Jersey, road trip

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Afgelopen winter heb ik een bezoek gebracht aan het eiland Jersey. Dit is een van de Kanaaleilanden op slechts enkele kilometers voor de kust van Frankrijk. De mix van Franse en Engelse invloeden geeft het eiland iets magisch. Het ongerepte in mijn ogen bijna Schotse landschap in het binnenland, de eindeloze stranden in combinatie met de Franse straatnamen en het rijden aan de linkerzijde gaven mij een exotisch gevoel. Even dacht ik weer op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland te zijn, maar nee ik was heel wat dichter bij huis. In dit artikel een korte beschrijving van mijn road trip op Jersey.

De reis naar Jersey

Eerder schreef ik al een aantal reviews over de reis van Amsterdam naar Jersey. Ik vloog via London Gatwick naar Jersey. De reviews van deze vluchten vind je hier en hier. De review van de British Airways lounge op Londen Gatwick vind je hier. Naast vliegen kun je ook de ferry nemen vanuit Frankrijk.

British Airways Club lounge Gatwick, British Airways, Gatwick airport
De British Airways Club lounge op de luchthaven Gatwick.

Aankomst op Jersey

Na een korte vlucht vanuit Londen stond ik binnen enkele minuten buiten. De luchthaven van Jersey is erg compact en er zijn slechts enkele vluchten per dag. Ik had een auto gehuurd via Europcar voor slechts 50 euro per dag inclusief alle verzekeringen. De vrouw achter de balie was erg vriendelijk. Toen ze mijn Nederlandse rijbewijs zag kreeg ik direct een gratis upgrade naar een automaat. Voor een automaat betaal je snel 20 tot 30 euro huur per dag extra in het Verenigd Koninkrijk dus dat was mooi meegenomen. Daarnaast rijdt het natuurlijk ook een stuk prettiger. Zeker als je aan de andere kant van de weg moet rijden.

Jersey, road trip
Mijn huurauto op een van de stranden van Jersey. Het startpunt van de road trip op het eiland.

Rondreis over het eiland

Het eiland is niet erg groot, maar je hebt toch zeker 2-3 dagen nodig om alle highlights te zien. Jersey is dan ook een leuke bestemming voor een lang weekend of een korte road trip. En ik had geluk. Het weer was prachtig. Zeer zonnig en 12 tot 15 graden. En dat in hartje december.

Jersey, road trip
Het weer was prachtig.

Ik had voor de nacht een hotel gereserveerd in Gorey, een klein plaatsje aan de andere zijde van het eiland. Aangezien ik al vroeg op de ochtend was aangekomen had ik besloten om eerst naar het strand te rijden. Net als in Normandië is het verschil tussen eb en vloed erg groot. Na een fijne strandwandeling ben ik via de kust verder gereden naar Saint Ouen en Erodil Du Pulec.

Jersey, road trip
Strandwandeling in de vroege ochtend.

Vervolgens ben ik verder gereden naar Mont Du Vallette. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over het strand van Saint Ouen of ook wel St. Ouens Bay.

Uitzicht over de baai vanaf Mont Du Pulec.

 

Jersey, road trip
Uitzicht vanaf de top bij Mont Du Pulec.

Vanuit Mont Du Pulec ben ik verder gereden naar de klifkusten rond Saint Mary. Als je graag wandelt neem dan zeker de klifroute van Bonne Nuit naar Bouley Bay. Onderweg heb je prachtige uitzichten over de kustlijn, waaronder het strand van Saint John.

Jersey, road trip
Cliffpath langs de kust.
Jersey, road trip
Uitzicht bij Saint John
Jersey, road trip
Het strand van Saint John

Na een wandeling van een paar uur ben ik verder gereden naar Saint Martin. Saint Martin ligt aan de noordoostzijde van het eiland en is een stuk vlakker dan de noordwestzijde van het eiland.

Gorey

Rond een uur of 4 kwam ik aan in Gorey, aan de oostkust. Een leuke plaats met een levendige haven en een kasteel (Mont Orgueil Castle). Ik verbleef in een echt Engels pension (The Moorings Hotel & Restaurant). Ik had een eenpersoonskamer gereserveerd met privé badkamer. De kamer zag er prima uit en dat voor slechts 30 pond (inclusief ontbijt). Het ontbijt was meer dan goed en uiteraard erg Engels. Voor mij hadden ze ook nog eens een vegetarische keuze.

Jersey, road trip
Het strand van Gorey met op de achtergrond het kasteel.

De volgende dag ben ik vanuit Gorey via Grouville naar Saint Lawrence gereden. Langs de oostkust liggen diverse vissersdorpjes die de moeite waard zijn om te bezichtigen.

Jersey, road trip
Uitzicht over de haven tijdens eb.

Het strand van Saint Lawrence

Vanuit Saint Lawrence ben ik naar Sain Brelade gereden. Het is een prachtige route langs de kust. Na een kleine 20 minuten zie ik in de verte de vuurtoren van Saint Brelade omringt door rotsen. Het is een prachtige wandeling naar de vuurtoren.

Jersey, road trip
Een van de vele stranden langs de kust.

 

Jersey, road trip
Uitzicht richting de vuurtoren.

Tenslotte ben ik naar Saint Hellier gereden. De stad zelf vond ik niet zo heel bijzonder, maar was prima als een afsluiting van een leuke weekendtrip.

Na een kort verblijf op Jersey was het weer tijd om terug te reizen naar Nederland. Net als de heenweg vloog ik met British Airways via London Gatwick naar Amsterdam.

Jersey, road trip
Vertrek vanaf de luchthaven van Jersey richting Gatwick.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *