Review: Met British Airways in Club Europe naar Londen

ba, club europe

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Afgelopen winter had British Airways weer een goede sale van vliegtickets in Club Europe. Ik heb toen direct een aantal vluchten geboekt naar Edinburgh en Jersey. Met de Tier Points voor deze vluchten heb ik mijn Silver status behaald. In dit artikel een review van de eerste vlucht van Amsterdam naar Londen Gatwick.

Dit artikel is onderdeel van een reeks van vijf artikelen:

 • Review: Met British Airways in Club Europe naar Gatwick
 • Review: Met British Airways in Club Europe van Gatwick naar Jersey
 • Review: British Airways lounge London Gatwick
 • Het eiland Jersey: natuurschoon met een Franse charme
 • Review: British Airways lounge Jersey Airport

Tier Points – Silver Status

Een retour in business class naar Edinburgh of Jersey levert maar liefst 160 tier points op. En bovendien met de promo van destijds ook nog eens 6k aan avios. Ik had al zo’n 300 Tier Points verzameld met een retour Milaan – Ushuaia. Om de benodigde 600 Tier Points voor de Silver status te behalen heb ik een retourtje Jersey en twee enkele reizen naar Edinburgh geboekt. Aangezien de terugweg van Edinburgh naar Amsterdam een stuk duurder was heb ik tweemaal een enkeltje Edinburgh – Eindhoven geboekt bij Ryanair. En dat voor het schandalig goedkope tarief van 9,99 euro.

 Vlucht naar Londen Gatwick

De vlucht zou vertrekken rond een uur of 8 ’s avonds. Het is de laatste vlucht van British Airways naar Gatwick. Ik was rond een uur of 6 al op Schiphol om de vernieuwde British Airways lounge te reviewen. Deze review is een aantal maanden eerder al verschenen op Insideflyer.nl. Na een aangenaam verblijf in de lounge was het tijd om richting de gate te gaan. Ondanks het late tijdstip bleek de vlucht helemaal vol. Bij de gate werd passagiers gevraagd om grotere stukken handbagage in te checken. Gelukkig kon ik als business class passagier de lange rij achter mij laten en boarden via de priority lane.

ba, club europe
Priority lane

Aan boord werd ik vriendelijk verwelkomd door de crew. Ik had gelijk bij het boeken al stoel 1A geselecteerd. Deze stoel zit direct bij de ingang. Helaas werd er geen drankje voor vertrek geserveerd, maar dat zie je ook nog maar zelden binnen Europa. De stoel is net als bij KLM een standaard economy stoel met wat meer beenruimte. Daarnaast is uiteraard de middenstoel vrijgehouden. De voorste rij stoelen heeft bovendien nog eens extra veel beenruimte. Daar staat wel tegenover dat iedereen je tijdens het boarden passeert.

ba, club europe
Een foto van stoel 2A en 2C achter mij.

Het boarden verliep snel en efficiënt en in no-time waren we onderweg naar Londen. Na het uitgaan van het lampje stoelriem vast begon de crew gelijk met het uitdelen van warme doekjes.

ba, club europe

Enkele minuten later werden de maaltijden geserveerd. Ik had een speciale veganistische maaltijd besteld en deze werd ook geserveerd. “Would you like to have your special meal sir?”

De maaltijd werd geserveerd met een drankje naar keuze. Zoals altijd bestelde ik een tomatensap. Bij British Airways betekent dit dat ze dit serveren met tabasco of peper. Het eten smaakte goed. Na het serveren van de maaltijd kwam de crew nogmaals langs met drankjes. Mijn drankje werd nog een keer bijgevuld. Tot slot werd er na het afhalen van de maaltijden nog koffie of thee geserveerd. Ik vroeg om een kop thee. Hierbij kreeg ik sojamelk geserveerd. Tevens kreeg ik nog een fles met water.

ba, club europe
Veganistische maaltijd met een glas tomatensap

Het serveren gebeurde in no-time, aangezien we slechts 30 minuten airborne waren. Ik moet zeggen dat ik voor zo’n korte vlucht dan ook onder de indruk was van de service. Tijdens het inzetten van de daling heb ik nog even met de crew gekletst. Ze vonden mijn horloge erg leuk en vroegen waar ik deze had gekocht. Een paar minuten later stonden we aan de grond en kon ik het vliegtuig als eerste verlaten.

Aankomst Gatwick

Zoals meestal het geval is op Gatwick stond er een lange rij bij de paspoortcontrole. Al met al bleek het nog wel mee te vallen. Na een kleine 10 minuten wachten was ik al aan de beurt. Vanwege mijn late aankomst reden er vrijwel geen bussen meer dus heb ik een taxi naar mijn hotel genomen. Het was ongeveer 10 minuten rijden en de taxi kostte slechts 12 pond. De volgende ochtend zou mijn doorverbinding naar Jersey al vroeg vertrekken. Een review van deze vlucht, de British Airways lounge op Gatwick en mijn trip op het prachtige eiland Jersey lees je de komende weken op InsideFlyer.nl

Overzicht

Voordelen

- vriendelijke en sociale crew
- prima maaltijd voor een late vlucht
- crew is niet zuinig met drankjes

Nadelen

-

Reisklasse

Stoel

Eten en drinken

Crew

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Uitstekende service voor een korte vlucht in business class.

3.8

Reacties

 1. Roy zegt

  Bedoel je niet de Executive Club Bronze status?
  Voor Silver zijn 600 Tier Points benodigd..

  • Roij Scholten zegt

   Hoi Roy,

   Dat moeten inderdaad 600 tier pionts zijn! Ik had al wat tier points verzameld met een retour Ushuaia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *