Review: British Airways Lounge Amsterdam

British Airways, lounge, Amsterdam, Schiphol

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Onlangs vloog ik met British Airways in business class via Londen naar Edinburgh. Bij het inchecken kreeg ik een uitnodiging voor de British Airways lounge. Het was mijn eerste bezoek aan deze lounge, dus tijd voor een review!

De British Airways lounge bevindt zich op het dak van de Holland Boulevard dicht bij de Starbucks. Na de paspoortcontrole staat de lounge goed op de borden aangegeven als Lounge 40. Het is echter wel een flink stuk lopen vanwege de lopende verbouwingen op Schiphol. De locatie oogt ook een beetje vreemd als je de ingang ziet. Maar achter die ingang verschuilt zich een van de mooiere locaties op Schiphol. Vanuit de lounge heb je een prachtig uitzicht over Schiphol.

British Airways, lounge, Amsterdam, Schiphol
De ingang van de British Airways lounge.

Ik had een late vlucht naar Londen. Mijn vlucht zou om 21:20 vertrekken. Het was al donker toen ik bij de lounge aankwam, waardoor het uitzicht enigzins beperkt was.

British Airways Lounge

Het was erg rustig in de lounge. De vlucht van 21:20 was de laatste vlucht naar Londen Gatwick en de vlucht naar Heathrow stond net op het punt om te vertrekken. Ik had dan ook al snel een aangename zetel gevonden. En ik moet zeggen dat ik wel onder de indruk was van de stijlvolle indeling. De lounge is ruim opgezet met felle belichting en veel ramen, maar voelt toch heel huiselijk aan.

British Airways, lounge, Amsterdam, Schiphol
De lounge voelt heel huiselijk aan!

Tussen de fauteuils vind je stopcontacten om je telefoon of laptop op te laden. Aan de voorzijde van de lounge is opzet minder huiselijk, maar juist kantineachtig zoals de Finnair lounge in Helsinki.

British Airways, lounge, Amsterdam, Schiphol
De voorzijde van de lounge.

Er staan ook fauteuils langs het raam, waar je overdag kunt genieten van een prachtig uitzicht over Schiphol. Helaas heb ik er niet veel van kunnen zien.

British Airways, lounge, Amsterdam, Schiphol
Fauteuils langs het grote raam met een prachtig uitzicht over de luchthaven.

Voorzieningen

Direct bij binnenkomst vind je aan de rechterkant een display met tijdschriften en kranten (zowel Nederlands als Engelstalig aanbod).

British Airways, lounge, Amsterdam, Schiphol
Kranten en tijdschriften!

Verderop aan de rechterkant vind je een self-service bar met een ruim aanbod aan dranken. Helaas waren er geen verse sappen meer beschikbaar. Deze werden ook niet meer bijgevuld.

Deze diashow vereist JavaScript.

Ook is er een klein buffet beschikbaar van verse broodjes (met beleg), mini-croissants, een koude pasta, een (groente)soep, groentes en diverse kleine snacks.

Deze diashow vereist JavaScript.

Ook is er een entertainment hoek met computers en een printer (werkplekken). Altijd handig als je voor vertrek nog iets moet regelen of printen!

British Airways, lounge, Amsterdam, Schiphol
De entertainment hoek.

Ik had nog geen avondeten gehad en was eigenlijk best hongerig. Gelukkig was er op dit late tijdstip nog genoeg aanwezig. Zowel de pasta als soep smaakten heerlijk. Lekker een kopje thee en het laatste beetje tomatensap erbij en ik had voor mijn gevoel een goed diner! Wel vond ik de pasta een beetje aan de zoute kant.

British Airways, lounge, Amsterdam, Schiphol
Het eten smaakte prima!

Om 20:40 was het tijd om richtig de gate te gaan. Voor elke British Airways vlucht werd dit netjes omgeroepen. Het was ongeveer 10 minuten lopen naar de gate.

Overzicht

Publicatie Datum

12 November 2017

Voordelen

- Vriendelijke medewerkers
- Sfeervolle inrichting
- Ruime keuze uit dranken
- Mini-buffet ook later op de avond
- Prachtig uitzicht vanuit de lounge over Schiphol
- Entertainment hoek aanwezig

Nadelen

- Locatie (afgelegen)

Sfeer

Service

Ruimte

Voorzieningen

Eten en dinken

Algemene Waardering

Conclusie

Een prima lounge met een fijne sfeer en voldoende voorzieningen.

3.8

Reacties

  1. The Jetset Boyz zegt

    Since the start of the month Aviapartner’s new premium services brand, Prima Vista Group, has partnered with British Airways to assume full management of their lounge at Amsterdam Schiphol.

    “BA passengers travelling from Amsterdam can look forward to a new premium lounge experience. Prima Vista will refresh the food and beverage menu with an innovative, high-end offering, and a different menu will be exclusively designed by a professional chef each season. Passengers will be able to enjoy special monthly events with the latest technology and food and beverage experiences, such as bartender and barista events, offering new drinks.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *