Review: Holiday Inn Express Berlin City Centre5 min leestijd

holiday inn express berlin city centre

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tegenwoordig beluister ik thuis al m’n muziek via YouTube. Op een avond kwam ik bij toeval een video tegen van de Australische straatartieste Tash Sultana. WOW! Ik was meteen verkocht, een week later zat ik op de kalender te kijken waar er concerten waren. Zodoende kwam ik in Berlijn terecht waar ik verbleef in het Holiday Inn Express Berlin City Centre.

Intro

De ticket voor het concert kocht ik eigenlijk zonder verder na te denken. De prijs van het kaartje viel mee, maar ik had niet gekeken naar prijzen van vluchten naar en hotels in Berlijn. Lekker onhandig natuurlijk. Nu zijn er normaliter wel goedkope vluchten met Brussels Airlines.

Maar aangezien mijn Copa Airlines Platinum elite status was verlopen, kon ik geen gebruik meer maken van de bijhorende Star Alliance voordelen. Dan is het mij vooral te doen om de lounge toegang. Een alternatief was om gebruik te maken van mijn British Airways Silver status. Dit betekende wel dat ik via London naar Berlijn zou vliegen, wat ook geen straf is. Met behulp van wat Avios kon ik de prijs van de vliegtickets wat drukken.

Nu nog een hotel boeken. Eerst even gekeken bij Hilton maar dat was me te duur voor 3 nachten. Een tweede optie was een hotel van de IHG keten. Het concert zou plaats vinden in de Tempodrom en al snel vond ik dat er twee hotels vlakbij lagen. Het ging om het Crowne Plaza Potsdamer Platz en het Holiday Inn Express Berlin City Centre. Tijdens mijn voorgaande bezoeken aan Berlijn, verbleef ik telkens in het InterContinental hotel.

Het CP was te boeken aan 30.000 punten per nacht zonder ontbijt. Het HIX hotel kon ik boeken aan 25.000 per nacht inclusief ontbijt. De keuze was dus snel gemaakt!

Check in

Na een taxi rit door de stromende regen werd ik afgezet bij het hotel. Het kostte precies 25 euro om vanaf Tegel Flughafen hier naar toe te worden gereden. Een goedkopere optie is om met het openbaar vervoer te gaan. Het inchecken verliep gesmeerd en duurde slechts 2 minuten.

Ik werd als platinum lid erkend en kreeg de keuze uit een gratis drankje of 300 punten. Ik verkoos de punten, drinken doe ik toch wel. Mijn kamer lag op de zesde verdieping.

Indeling

De kamer is compact, maar is voorzien van alles wat je nodig hebt. En dat was in mijn geval niet veel. Overdag zou ik in de stad rond wandelen of rennen. Als je de kamer binnen komt, staat er aan de linkerkant een wandmeubel. Daarin staat een waterkoker met koffie en thee. Je hebt er ook wat ruimte om kleren op te bergen.

Als je verder door loopt kom je bij het slaapgedeelte uit. Aan de rechterkant ligt de badkamer.

Badkamer

De badkamer is zoals in de meeste Holiday Inn Express hotels heel compact. Voorzien van een wasbak, toilet en douche. Meer heb je niet nodig, aangezien je niet voor luxe betaalt hoef je ook geen luxe te verwachten.

holiday inn express berlin city centre
Wasbak in de hoek van de badkamer

Het toilet zit verstopt achter de houten deur. De douche was heerlijk, vooral na een loopsessie tijdens de eerste ochtend. Het was koud en miezerig in Berlijn die dag. De tweede dag ben ik erop uit getrokken met m’n fototoestel, later meer daarover.

Slaapgedeelte

Er stond een kingsize bed in de kamer, enige nadeel was de aparte dekbedden. Ik verkies een groot dekbed omdat ik meestal lig te wroeten tijdens m’n slaap. Het matras sliep heerlijk. Meestal zijn de matrassen doorgelegen en krijg ik na één nacht last van mijn rug. Ook de kussens voelden prima aan.

holiday inn express berlin city centre
Een ruim bed

De stoel naast het bed sprong in het oog door z’n felle kleur. Hij zat prima en het kleine tafeltje was precies groot genoeg om m’n laptop op kwijt te kunnen en wat te werken.

holiday inn express berlin city centre
Tafeltje met comfortabele stoel erbij

Het uitzicht vanuit het raam was niet spectaculair. Ik keek uit op een kantoorgebouw.

holiday inn express berlin city centre
Uitzicht vanuit de kamer was niet groots

Berlijn verkennen

Het hotel is gelegen vlakbij de Potsdamer Platz. Bij het hotel liggen een aantal bus- en metrohaltes. Vanaf het station van Potsdamer Platz kan je eventueel ook de trein nemen.

holiday inn express berlin city centre
Potsdamer Platz ligt aan het eind van de straat

Tijdens de tweede dag trok ik er op uit met m’n fototoestel. Ik wilde graag een aantal plaatjes schieten. ’s Ochtends dacht ik dat het weer zou opklaren want er was hoop op blauwe lucht. Maar helaas veranderde dit in zwaar bewolkt weer met regen.

De Brandenburger Tor is een bekend monument en je kan er meestal over de koppen lopen.

holiday inn express berlin city centre
Brandenburger Tor, een groots monument op wandelafstand

Misschien ben je wel eens bij het onderstaande monument geweest? Het is het Holocaust gedenkteken, een mooie plek voor een duistere herinnering.

holiday inn express berlin city centre
Als hobby fotograaf kan je jezelf uitleven in Berlijn

Conclusie

Het Holiday Inn Express Berlin City Centre is een prima hotel voor een kort verblijf. De kamers zijn basic, maar meer heb je niet nodig. Het ontbijt wordt geserveerd in buffet vorm. Let er wel op dat het er ook tijdens weekdagen druk kan zijn. De ligging van het hotel is goed, het is gelegen vlakbij een groot aantal toeristiche trekpleisters.

Overzicht

Publicatie Datum

13 November 2017

Voordelen

ligging
rustige kamer

Nadelen

drukte tijdens ontbijt

Sterren

Service

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Een hotel zonder al teveel franjes, goede prijs/kwaliteit verhouding

5 min leestijd">
3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *