3,5 miljoen passagiers in mei vervoerd door Norwegian1 min leestijd

3,5 miljoen passagiers in mei vervoerd door Norwegian

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Norwegian haalt weer nieuwe records qua vervoercijfers. Op zich niet vreemd voor een relatief nieuwe maatschappij, zoals we deze nu kennen. In de maand mei vervoerde de Noorse maatschappij bijna een half miljoen passagiers meer dan in dezelfde maand vorig jaar! Was jij een van de reizigers?

Groei zet door

In de maand mei vervoerde Norwegian maar liefst 3,5 miljoen reizigers. Dit is een stijging van 17% ten opzichte van dezelfde maand afgelopen jaar. Een mooie stijging voor de Scandinavische maatschappij dus! Zowel de capaciteitsgroei (ASK) en de verkeersgroei (RPK) namen verder toe, en wel met 51%. De bezettingsgraad groeide niet verder ten opzichte van eerdere maanden. Deze bleef hangen op 86,5%. De groei komt voornamelijk door de inzet van meer toestellen, waardoor er meer stoelen beschikbaar zijn. 

Norwegian haalt weer nieuwe records qua vervoercijfers. Op zich niet vreemd voor een relatief nieuwe maatschappij, zoals we deze nu kennen. Maar het blijft groeien en groeien. In de maand mei vervoerde het bijna een half miljoen passagiers meer dan in dezelfde maand als afgelopen jaar! Was jij een van de reizigers die naar een van de 117 bestemmingen vloog die Norwegian aanvliegt? Groei zet door In de maand mei vervoerde Norwegian maar liefst 3,5 miljoen reizigers. Dit is een stijging van 17% ten opzichte van hetzelfde jaar afgelopen jaar. Een mooie stijging voor de Scandinavische maatschappij dus! Zowel de capaciteitsgroei (ASK) en de verkeersgroei (RPK) namen verder toe, en wel met 51%. De bezettingsgraad groeide niet verder ten opzichte van eerdere maanden. Deze bleef hangen op 86,5 procent. De groei komt voornamelijk door de inzet van meer toestellen, waardoor er meer stoelen beschikbaar zijn. …. En zwakt af Die capaciteitsgroei is vooral ingezet op de longhaul vluchten. Dit zou volgens Norwegian aantonen dat de vraag naar de betaalbare tarieven, comfortabelere en nieuwe vliegtuigen, maar ook de grote selectie aan routes groot blijft. Dit zou ervoor zorgen dat er veel nieuwe klanten bij Norwegian bijkomen. Echter verwacht men bij Norwegian dat de groei in de loop van dit jaar wel zal afnemen. Capaciteitsgroei zal nog maar een beetje verder toenemen, door enkele nieuwe toestellen die dit jaar nog moeten arriveren. Verder kan men de bezettingsgraad verder verhogen. Bjørn Kjos, CEO bij Norwegian, wil verder inzetten op het verbeteren van de inmiddels breed uitgerolde netwerk van bestemmingen, bases en kunde van collega’s. Vloot uitbreiding Afgelopen mei ontving Norwegian nog een Boeing 787-9 Dreamliner ontvangen, maar ook een Boeing 737 MAX 8. In totaal zullen er dit jaar 11 Dreamliners worden toegevoegd aan de vloot, net als 12 stuks 737 MAX 8 en twee stuks 737-800 vliegtuigen.

…. En zwakt af

Die capaciteitsgroei is vooral ingezet op de longhaul vluchten. Dit zou volgens Norwegian aantonen dat de vraag naar de betaalbare tarieven, comfortabelere en nieuwe vliegtuigen, maar ook de grote selectie aan routes, groot blijft. Dit zou ervoor zorgen dat er veel nieuwe klanten bijkomen. 

Echter verwacht men bij Norwegian dat de groei in de loop van dit jaar wel zal afnemen. Capaciteitsgroei zal nog maar een beetje verder toenemen, door enkele nieuwe toestellen die dit jaar nog moeten arriveren. Verder kan men de bezettingsgraad verder verhogen. Bjørn Kjos, CEO bij Norwegian, wil verder inzetten op het verbeteren van de inmiddels breed uitgerolde netwerk van bestemmingen, bases en kunde van collega’s. 

Vloot uitbreiding

Afgelopen mei ontving Norwegian nog een Boeing 787-9 Dreamliner, maar ook een Boeing 737 MAX 8. In totaal zullen er dit jaar 11 Dreamliners worden toegevoegd aan de vloot, net als 12 stuks 737 MAX 8 en twee stuks 737-800 vliegtuigen.

Beeldmateriaal: Norwegian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *