Norwegian roemt historische helden als ‘Tail Fin Hero’

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Sinds het vertrek van Norwegians eerste Boeing 737-300 in 2002 heeft er altijd een historische held op de staart van het toestel gestaan. Norwegian noemt dat de ‘Tail Fin Hero’. Het zijn historische figuren die grenzen hebben verlegd op bepaalde thema’s. Denk aan kunstenaars, muzikanten en architecten, maar ook vrijheidsstrijders en pioniers. De nieuwste toevoeging is de afbeelding van Sir Ernest Shackleton. Deze pionier is bekend om zijn drie bijzondere expedities naar Antarctica.

Dreamliner

De nieuwe afbeelding is te zien op de staart van de Boeing 787 Dreamliner van de Noorse maatschappij. Het toestel zelf draagt de registratie G-CKWD en heeft ook de naam gekregen van Ernest Shackleton. Het toestel zelf is pas in april dit jaar afgeleverd vanuit de Boeing fabriek in Everett in de Verenigde Staten. De Boeing is uitgerust met twee RR Trent 1000 motoren. Het toestel is geregistreerd bij Norwegian UK en vliegt voornamelijk vanuit Londen Gatwick Airport (LGW).

Eerbetoon

De vernoeming naar de legendarische Arctische verkenner Shackleton is een eerbetoon aan deze en andere pioniers. Thomas Ramdahl, Chief Commercial Officer bij Norwegian UK, stelt dat deze Tail Fin Hero mooi past bij de sterke groei die het bedrijf momenteel in het Verenigd Koninkrijk laat zien. Op deze manier kan Norwegian een van de bekendste Britse historische figuren eren.

Toestel van Norwegian met Januari Austen als Tail Fin Hero (Bron: Norwegian)
Toestel van Norwegian met Jane Austen als Tail Fin Hero (Bron: Norwegian)

Shackleton werd vooral bekend door de Endurance expeditie naar de Zuidpool van 1914-1916. Deze liep namelijk anders dan gepland. Doordat het schip vast kwam te zitten in de sneeuw en ijs moest het expeditie team van boord. Met drie kleine schepen legde men 1.300 km af om hulp te zoeken. Na twee jaar was iedereen van de expeditie gered. Voornamelijk dankzij de leiding van Shackleton.

(Bron: Norwegian)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *