Joon verwelkomt miljoenste reiziger

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vorige week mocht het Franse Joon haar miljoenste reiziger aan boord verwelkomen sinds de eerste commerciële vlucht op 1 december afgelopen jaar. De nietsvermoedende jonge reiziger werd flink in de watten gelegd. Een mooie mijlpaal voor de snelgroeiende innovatieve dochtermaatschappij van Air France.

Symbolisch moment

Voor Joon was het natuurlijk vooral een symbolisch moment. Het moment werd gevierd in samenzijn met de crew van de bewuste vlucht (FCO – CDG) en Jean-Michel Mathieu, CEO van Joon. Naast twee medium-haul tickets naar een bestemming naar keuze werd er ook een paar van de iconische Joon Le Coq Sportif sneakers uitgereikt aan de miljoenste reiziger. Deze sneakers zijn zogezegd het handelsmerk van Joon geworden.

Meer nieuwe bestemmingen

Het stopt natuurlijk niet bij de magische mijlpaal van 1 miljoen passagiers. Joon belooft in de toekomst nog heel wat nieuwe routes toe te voegen. Recentelijk werden al long-haul routes naar Cairo, Kaapstad, Fortaleza (Brazilië), Mahe (Seychellen) en Teheran (Iran) geopend. Vanaf 18 juni vliegt Joon ook naar Mumbai in India. Joon vliegt met een Airbus A340 vloot met een, naar eigen zeggen, verrassend interieur.

Airbus A340 van Joon op Sechelles International Airport (SEZ) (Bron: Joon)
Airbus A340 van Joon op Sechelles International Airport (SEZ) (Bron: Joon)
Interieur Airbus A340 van Joon (Bron: Joon)
Interieur Airbus A340 van Joon (Bron: Joon)

Joon is duidelijk trots op het ontvangen van de miljoenste passagier. De Franse maatschappij zegt veel te willen investeren in innovatie in de cabine en daarmee een nog betere klantervaring. Heb jij wel eens met Joon gevlogen? We horen graag je ervaringen in een reactie onder dit artikel of op het forum.

(Bron: Joon / Air France)

Reacties

 1. Carel Holland zegt

  Ik heb afgelopen april met Joon gevlogen TXL-CDG in EBC. Laat ik voorzichtig zijn en zeggen dat ik er nog aan moet wennen. De cabin crew probeerde echt hun best te doen. Eten en drinken is hetzelfde als bij Air France, dus prima en ook inclusief champagne. Het interieur ziet er netjes uit, de USB aansluiting is handig. De kleding is vlot, maar ik zie liever de kleding van AF. Ik ben al lang geen millennial meer, misschien kunnen die het wel waarderen. Het maakt de reiservaring wat goedkoop. Als ik de keus zou hebben tussen Joon en AF, zou ik kiezen voor AF.

  • Christian zegt

   Hoi Carel,

   Bedankt voor je reactie en het delen van je ervaring met Joon! Heb zelf nog nooit gevlogen met Joon, maar ben van plan dat zeker dit jaar nog eens te doen. Heel benieuwd!

   Christian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *