Qatar rust B777-200LR uit met Qsuite & extra toeslag Q-suite tickets2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Qatar Airways heeft de zogenaamde Q-suite aan boord van diverse toestellen. Dit is de nieuwe generatie business class stoelen, die zij momenteel ook plaatsten op de B777-200LR. Daarnaast is er een toeslag toegevoegd aan de prijs van een vliegticket als je in de Q-suite gaat vliegen.

Q-suite op de B777-200LR

Momenteel zijn de Q-suites van Qatar Airways te vinden op een aantal B777-300ER en A350-900 toestellen. De A350-1000 toestellen zijn allemaal voorzien van de Q-suite.

Qatar Airways is nu bezig om de B777-200LR aan te passen naar de Q-suite. Dit toestel zal dan gaan vliegen tussen Doha en Housten (in de Verenigde Staten) vanaf 2 juni 2018. Dit toestel zal dan voorzien zijn van 42 business class stoelen.

Door het toevoegen van de Q-suite, zal de economy class ook aangepast worden. Deze zullen voorzien worden van 10 stoelen op een rij, waar dit nu 9 is. Voor business class passagiers zal de aanpassing dus een vooruitgang zijn, maar in economy class zul je minder ruimte tot je beschikking hebben.

Extra toeslag

Update: Qatar Airways vliegt inmiddels met de QSuite naar Schiphol. Op deze route is géén extra toeslag. 

Vanaf nu heeft Qatar Airways een toeslag van $100,- toegevoegd per segment aan de tickets in business class. Deze toeslag geldt per segment waar Q-suite beschikbaar is. Vlieg je dus 4 segmenten in de Q-suite, dan komt er $400,- bij aan toeslag. Dit zit al verwerkt in de vliegticket prijs die je betaald en hoeft dus niet apart betaald te worden. Deze toeslag hoef je niet te betalen als je een award ticket boekt.

De toeslag is gekoppeld aan de vluchtnummers. Hierdoor kan het voorkomen dat als de Q-suite niet elke dag beschikbaar is, je toch een extra toeslag moet betalen. Qatar Airways biedt de Q-suite momenteel aan in Europa naar Parijs, London en Frankfurt.

In dit artikel kun je alles lezen over de Q-suite van Qatar Airways.

Ga jij binnenkort vliegen in de Q-suite van Qatar Airways? Laat het hieronder of op ons forum weten!

Qatar Q-suite

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *