Qatar Airways onthult nieuwe Business Class Qsuite

Qatar Airways logo

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Op de Internationale Toerisme Beurs (ITB) in Berlijn heeft Qatar Airways gisteren haar langverwachte nieuwe Business Class gepresenteerd. Het is de Business Class Qsuite geworden waarbij iedere passagier veel privacy heeft doordat de cabine met een schuifdeur gesloten kan worden.
Het verschil tussen Business Class en First Class wordt kleiner en Qatar Airways noemt het nieuwe product Qsuite dan ook niet voor niets “First in Business”.

Qsuite

Een van de grootste vernieuwingen is dat iedere stoel voorzien is van een schuifdeur voor het gangpad. Dit geeft de passagier meer privacy.Qatar Airways Qsuites

Qatar Airways Qsuite

Tweepersoons bed

De zitplaatsen in het midden zijn het meest aangepast. De stoelen staan ofwel uit elkaar met een console tussen de stoelen, ofwel direct naast elkaar. Als de stoelen als flat-bed ingesteld worden, creëer je als het ware een tweepersoons bed, zoals op de foto helemaal bovenaan deze pagina te zien is.

Het is zelfs mogelijk met de Qsuites om stoelen te boeken die tegenover elkaar staan, zodat je met vier personen één cabine hebt als het ware. Samen met elkaar eten of vergaderen wordt zo mogelijk!

Qatar Airways Qsuite

Introductie op ITB Berlijn

De introductie van de nieuw Business Class Qsuite werd gedaan op de ITB beurs in Berlijn door Zijne Excellentie Akbar Al Baker.

Qatar Airways Qsuite

Qatar Airways Qsuite

Welke toestellen krijgen de Qsuite?

 

De meeste lange-afstandsvliegtuigen van Qatar Airways hebben al een Business Class product volgens de laatste standaarden. Dit wil zeggen dat je altijd direct toegang hebt tot het gangpad, waarbij de stoelen in een zogenaamde ‘herring bone’ opstelling staan. Op de Airbus A350, A380 en de Boeing 787 Dreamliner is deze moderne business class al aanwezig.

De Business Class Qsuite wordt allereerst ingebouwd in een nieuwe Boeing 777-300ER die Qatar Airways later dit voorjaar ontvangt. Het is de bedoeling dat dit toestel vanaf juni 2017 tussen Londen en Doha gaat vliegen. Dit type vliegtuig wordt ook gebruikt op de route naar Amsterdam en heeft nu nog een verouderd Business Class product. Weliswaar stoelen die helemaal plat kunnen, maar met een 2-2-2 indeling. Hopelijk is Amsterdam ook snel aan de beurt!

Het is overigens de bedoeling dat de complete lange-afstandsvloot wordt omgebouwd met deze nieuwe Business Class. Daarbij zal voor de A380 en de Boeing 787 Dreamliner een aangepaste variant worden ontwikkeld, omdat deze toestellen wat minder breed zijn.

Videomateriaal nieuwe Business Class Qsuite

Qatar Airways heeft twee filmpjes gemaakt waarbij de nieuwe Business Class Qsuite wordt gepresenteerd. Het laatste filmpje is een interactieve versie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *