Review: Japan Airlines Lounge Taipei

Japan Airlines, JAL, lounge, Taoyuan, Taipei, Taiwan

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tijdens mijn reis met Japan Airlines van Taipei naar San Francisco heb ik verschillende lounges bezocht. In deze review lees je over mijn ervaring in de Japan Airlines Taoyuan Lounge. 

Ik was verbaasd dat ik bij het inchecken in Taipei een uitnodiging kreeg voor de lounge, maar het blijkt dat je bij Japan Airlines ook als full-fare passagier in Economy Class recht hebt op toegang tot de lounge. Gelukkig was ik op tijd op de luchthaven en had ik nog ruim een uur om in de lounge door te brengen.

Als OneWorld passagier in Taipei heb je keuze uit de Japan Airlines lounge (terminal 2) of de Cathay Pacific lounge (terminal 1). Deze laatste is meestal erg druk aangezien Cathay Pacific zeer frequent met widebodies vanaf Taipei vliegt. De Japan Airlines lounge is meestal een stuk rustiger.

Ontvangst

Bij aankomst werd ik vriendelijk welkom geheten door een medewerker die mij een kaartje met de WiFi-code overhandigde. Ondanks een tweetal vluchten met Japan Airlines naar Osaka en Tokyo was de lounge met slechts drie gasten uitgestorven.

Ik had dan ook al snel een mooi plekje bij het raam gevonden. Na een paar mails te hebben beantwoord besloot ik om wat te eten en drinken te bestellen bij de bar met keuken. De medewerker was erg vriendelijk en gaf een uitgebreide toelichting op de menukaart.

Uitstraling

De lounge is recent vernieuwd en heeft een typisch Aziatische uitstraling met een moderne bar en keuken, waar je kleine gerechten kunt bestellen. Het zitgedeelte is ruim opgezet rond een grote tafel met een uitgebreid aanbod aan eten en drinken. Het licht in de lounge geeft een rustgevend gevoel.

Er is een extra ruimte aanwezig om rustig te zitten.
Taipei, Japan Airlines, JAL, lounge, Taiyuan
Direct bij binnenkomst valt de ruime opzet op.

 

 

 

 

 

 

 

Naast een ruim en open opgezet gedeelte is er ook een meer gesloten gedeelte waar je rustig wat kunt bespreken. Er zijn tevens zitplaatsen aan het raam met uitzicht op de landingsbaan. Bovendien zijn er ook nog een aantal privé kamers met computer mocht je daar behoefte aan hebben.

Catering

Taipei, Taoyuan, JAL, Japan Airlines, lounge
Naast een bar met keuken is er een self-catering gedeelte.
De bar met keuken bevindt zich direct bij de ingang.

 

 

 

 

 

 

 

De bar met keuken heeft een uitgebreid menu met Chinese, Japanse en Westerse gerechten. De gerechten moeten nog bereid worden, waardoor het 5 tot 10 minuten kan duren. Ik had een Singapore Laksa soep besteld en deze kon ik binnen 5 minuten afhalen. De soep was erg smakelijk, maar uiteraard ook pittig! Naast kleine gerechten kun je bij de bar terecht voor sterke drank, bier, wijn, frisdrank en koffie. Thee en vruchtensappen zijn vrij beschikbaar aan de self-catering tafel.

De Singapore Laksa Soep en Vietnamese loempia’s smaakten uitstekend!
De self-catering tafel heeft een beperkt aanbod aan Aziatische gerechten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Naast het uitgebreide menu bij de bar met keuken heeft de self-catering tafel een beperkt aanbod aan Aziatische gerechten, als dimsum, noedels met kip/beef en diverse kleine snacks.

Conclusie

Dit is een lounge zoals een lounge moet zijn! De lounge is ruim opgezet met voldoende afwisseling, de medewerkers zijn vriendelijk en er is een uitgebreid aanbod aan eten en drinken.

 

 

 

Overzicht

Voordelen

- Vriendelijke medewerkers
- Uitgebreid catering aanbod
- Ruim opgezet
- Goede WiFi

Nadelen

Geen

Sfeer

Service

Ruimte

Eten/drinken

Voorzieningen

Value

Algemene Waardering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *