Top 10 Europese Stedentrips in 2017 Met GoEuro6 min leestijd

Top 10 Europese Stedentrips in 2017 Met GoEuro

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Stedentrips zijn er in vele kleuren, geuren, maten en smaken. Voor romantiek ga je naar Parijs, voor mode naar Milaan en voor een stevige party moet je in Berlijn zijn. Wat zou het toch fijn zijn als je een stedentrip kon uitkiezen op basis van categorie of activiteit. Wij vonden deze mogelijkheid bij GoEuro: zij hebben het op hun website heel gemakkelijk gemaakt om een stedentrip uit te zoeken die het beste bij jouw favoriete activiteit past. Zo kun je bijvoorbeeld zoeken op nachtleven, eten en drinken (finally!!) of bijzondere, jaarlijkse evenementen. Wij maken je een beetje wegwijs door de mogelijkheden en stellen een lijst met de top 10 Europese stedentrips in 2017 met GoEuro voor jou samen!

 

Hoe werkt het?

GoEuro onderscheidt zich met het feit dat de website ongelooflijk veel achtergrondinformatie biedt die je op weg helpt bij het maken van je keuze. Per categorie is er dus een top 10 samengesteld van steden die daar zich er het beste voor lenen. Zo bestaat de top 3 in de categorie ‘eten en drinken’ uit Barcelona, Madrid en Parijs. Maar liefst 2 keer Spanje! Schijnbaar valt de tapas goed bij iedereen. Op de onderstaande afbeelding zie je een voorbeeld van de weergave. Op de website van GoEuro kun je heel makkelijk je favoriete categorie selecteren en je ziet meteen welke steden er bovenaan komen te staan.

Wat een van de leukste gimmicks is van de website is de Bierprijsindex: een overzicht van steden waar je het goedkoopste een biertje kunt krijgen. Ben je dus van plan om met je oude vriendengroep uit je studententijd een weekendje weg te gaan, check dan deze index. In Bratislava ben je blijkbaar het goedkoopste uit: met een gemiddelde prijs van €1,47 voor een biertje kun je in deze stad voor weinig het grootste gedeelte van je waardigheid verliezen, een kwart miljoen van je hersencellen en 48 uur van je geheugen. Klinkt als een goed idee. Wel is het aller-aller-allergoedkoopste biertje te krijgen in Boedapest (Hongarije): in de supermarkt betaal je slechts 36 cent voor een flesje bier. Tot slot besteedt GoEuro ook bijzonder aandacht aan jaarlijks terugkerende evenementen. Denk bijvoorbeeld aan St. Patrick’s Day in Ierland, Sziget Festival in Hongarije of Oktoberfest in Duitsland.

Als we dan weer teruggaan naar het rankingoverzicht, dan is er ook een mogelijkheid om de gemiddelde scores van alle categorieën te wegen. Hieruit is de volgende top 10 opgesteld:

1. Barcelona – Spanje

Met een score van 98,3 staat deze stad stralend bovenaan. In de categorie ‘vervoer’ (de betaalbaarheid van het openbaar vervoer) scoort deze stad niet heel hoog, maar het is voor te stellen dat dit voor de meeste mensen een factor is die niet zo snel doorslaggevend is bij hun keuze. Vooral voor goed eten en het nachtleven zit je hier goed en bijna het hele jaar door is het hier aangenamer vertoeven dan in ons koude kikkerlandje. Genoeg reden om naar Barcelona te gaan!

2. Praag – Tsjechië

Het verbaast ons niet dat Praag op de tweede plek is geëindigd met een score van 96,1. De afgelopen jaren hebben we een enorme stijging in het toerisme gezien in de Tsjechische hoofdstad.

Lees ook: populaire bestemmingen: Tsjechië

top-10-europese-stedentrips-goeuro
Bron: Pixabay

Naast dat je de dagactiviteiten en het nachtleven erg goed scoort, is het openbaar vervoer ook nog eens erg toegankelijk en betaalbaar. Bij uitstek geschikt voor een leuke kroegentocht of vrijgezellenfeest. Wist je dat stripclubs enorm populair zijn in Praag?

3. Berlijn – Duitsland

Oontz, oontz, oontz, oontz. Denk je aan techno, dan denk je aan Berlijn. Deze stad is voor de echte doorhalers en nachtvlinders. Vele clubs zijn soms wel meerdere dagen achter elkaar open. Het openbaar vervoer (met name een taxi) is niet heel goedkoop dus je kunt het beste een fiets huren om je te verplaatsen door de stad, en dat kan al voor 9 euro per dag.

4. Madrid – Spanje

Fun fact: in Madrid krijg je op heel veel plekken in bars gratis tapas bij je drinken. Dit maakt ook dat Madrid erg hoog scoort op de categorieën ‘nachtleven’ en ‘eten en drinken’. Zoek je nog een leuke culturele activiteit voor de komende maanden in Madrid: in het Gaviria Paleis is tot en met juni een expositie te zien van de Nederlandse Maurits Cornelis Escher.

5. Londen – Verenigd Koninkrijk

May I have a cup of tea, please? Oefen deze zin in je beste posh-accent and you’re good to go. Londen is ongetwijfeld een van de duurste Europese steden, maar staat wel helemaal bovenaan in de categorie ‘dagactiviteiten’. Daarnaast is Londen echt om de hoek: in minder dan een uur vlieg je naar deze wereldstad. Na Londen zal je schoonmoeder tevreden zijn met de extra beleefdheidsvormen die je hebt opgedaan tijdens een weekendje weg.

6. Parijs – Frankrijk

Je te flie floe, et eeeuh je suis une baguette avec un omelette du fromage. Gelukkig is ons Engels bij InsideFlyer beter dan ons Frans, dus misschien wordt het tijd om wat vaker naar de Franse hoofdstad te gaan. We houden van alle Franse clichés: van burlesque dineren in de Moulin Rouge, tot het koesteren van ons innerlijke kind in Disneyland Parijs. Maar één ding is zeker: voor de échte haute cuisine moet je toch echt in Parijs zijn. Qua dagactiviteiten staat deze stad op de tweede plek. Men neemt een camera en een paar goede loopschoenen en je bent zo een heel weekend zoet.

Lees ook: tips voor een romantisch weekend Parijs

7. Lissabon – Portugal

Lissabon staat bij GoEuro in de top 3 van beste steden voor in de lente. Portugal is relatief goedkoop en dat in combinatie met het heerlijke weer, de sfeer en lekkere port, is dit een uitstekende bestemming om te bezoeken in het voorjaar.

8. Krakau – Polen

Op de vierde plek in de lijst van beste biersteden en met een 79,5 in de algemene ranklijst doet Krakau het hartstikke goed. Daarnaast is deze stad erg geschikt als budgetbestemming: de reis ernaar toe en de accommodaties zijn erg goedkoop wat vaak al de grootste reissom is van je weekendje weg. Daarnaast doet het nachtleven het erg goed in deze stad.

top-10-europese-stedentrips-goeuro
Bron: Pixabay

9. Sevilla – Spanje

Vergeleken met Madrid en Barcelona een iets minder culinaire stad, maar wel een heerlijke stad om te verdwalen. Het motto van de stad is ‘no me ha dejado’ wat betekent ‘zij heeft me niet verlaten’. Deze verborgen uitspraken vind je overal op straat terug. Vermijd deze stad in de zomer: het kan hier dan wel boven de 40 graden worden. De herfst is de beste periode om te genieten van de heerlijke nazomerzon.

top-10-europese-stedentrips-goeuro
Bron: Pixabay

10. Istanbul – Turkije

Met 3,5 uur vliegen de meest verre en misschien wel meest exotische bestemming in het lijstje. Eerlijk gezegd begrijpen we zelf niet zo goed waarom deze pas op de tiende plek staat, want Istanbul is een pareltje. Gelukkig scoort deze stad wel redelijk hoog op dagactiviteiten en dat klopt zeker. De wirwar aan steegjes, schitterende moskeeën en markten zijn een lust voor je camera.

top-10-europese-stedentrips-goeuro
Bron: Pixabay

Eindoordeel

Wij zijn erg blij met de features die GoEuro te bieden heeft. De categorieën maken het veel makkelijker bij het maken van een keuze voor je volgende stedentrip. Wel zijn enkele stedenpagina’s nog niet helemaal bijgewerkt dus dat is iets waar wij bij InsideFlyer nog echt naar verlangen. Met name de wat mindere bekende steden missen nog een goede beschrijving.

Heb jij al stedentrips op de planning staan voor dit jaar? Waar ga je naartoe en waarom? Wij zijn benieuwd! Laat het ons weten in de comment-sectie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *