Insider Tips voor een Romantisch Weekend Parijs

Insider Tips voor een Romantisch Weekend Parijs

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Parijs is misschien wel dé guilty pleasure voor een heerlijk weekendje weg. De stad waar alle clichés werkelijkheid worden (en we er stiekem allemaal van genieten). Wij hebben enkele insider tips voor een romantisch weekend Parijs!

Het Louvre Minus Mona Lisa

Als er iets wat er romantisch is aan kunst, dan is het wel klassieke kunst. Waar kun je dit beter vinden dan in het Louvre? Dit museum is zo groot dat je er minstens twee keer moet zijn geweest om alles even snel te zien, en dat betekent ook nog dat je met een noodgang overal voorbij rent. Kies dus van te voren uit welke museumroute je wilt lopen. Misschien een doodzonde dat ik deze tip geef: maar sla de Mona Lisa lekker over. Hoewel dit schilderij historisch van onschatbare waarde is, het wordt dagelijks omringd door tientallen flitsende Chinezen (generaliserend als de pest, maar ’t ligt toch niet aan mij dat ze met complete bevolkingsgroepen in busjes op vakantie lijken te gaan?!).

 

 

Insider Tips voor een Romantisch Weekend Parijs
Verdwalen in het Louvre.

 

Moulin Rouge

Absolute aanrader en wellicht niet heel geschikt voor koppels met een klein budget. Desalniettemin zeker de moeite waard om wat geld voor opzij te zetten: de Moulin Rouge. De beste insider tip die we kunnen geven voor de Rode Molen, neem een diner + show. Toegegeven is het eten niet fantastisch, maar je zit op zo’n avond enorm krap op elkaar. De gasten die een diner boeken krijgen uiteraard als eerste een plekje. De bezoekers die geen diner boeken maar alleen voor de show komen, worden later de avond aangeschoven aan tafels bij de rest en hebben een grote kans om de hele show tegen een achterhoofd te kijken. Het diner bestaat uit drie gangen, een flesje champagne en een fles water. Verwacht veel glitter, glamour, rondvliegende borsten. Wie wil dat nou niet?!

 

Insider Tips voor een Romantisch Weekend Parijs
Auteur Susan met haar vriend bij de Moulin Rouge.

De Droom van Ons Innerlijke Kind: Disneyland

Ga je een weekendje weg, dan is de zondag uitermate geschikt voor een dagje Disneyland. Het is in dat geval handig om een hotelletje te hebben in de buurt van station Gare de Lyon. Vanaf daar kun je namelijk de rechtstreekse RER metro pakken richting het park, wat dan ongeveer 30 minuten duurt. Een klein, romantisch hotel wat geschikt is voor ieder budget is Hotel Lyon Bastille. In het hoogseizoen is dit hotel wat minder geschikt vanwege de uiterst kleine ontbijtruimte.

 

Insider Tips voor een Romantisch Weekend Parijs
Must do in Disneyland: eet een overpriced hotdog.

 

Nadat je bent aangekomen in het pretpark van onze kinderdroom kun je je een hele dag ongegeneerd gedragen als een prins of prinsesje. Niemand die je raar aankijkt als je met Minnie Mouse oortjes rondloopt. Enerzijds is het pretpark redelijk gedateerd. Anderzijds heeft dat ook wel weer een positieve invloed op de nostalgie van Disney en dat is juist wat het voor volwassenen ook zo leuk maakt. Iets wat je in elk geval niet mag missen is de Disneydreams show. Deze prachtige vuurwerk en lichtshow wordt elke avond gehouden wanneer het park sluit, dus mocht je niet zo’n lange adem hebben voor een volle dag in het pretpark, kom dan wat later zodat je de show in elk geval niet mist! Tot slot is januari een uitstekende maand om naar Disneyland te gaan. Het mag dan wel koud zijn, maar je profiteert nog wel van de Kerstachtige aankleding en het is ook een stuk rustiger.

 

Insider Tips voor een Romantisch Weekend Parijs
“Everyone is mad here.” ~ Alice in Wonderland

 

Met een Slakkengang door Parijs

Spendeer een hele dag aan het ervaren van Franse delicatessen, zoek naar de crème de la crème, en het beste wat Parijs te bieden heeft voor de mond. Begin bij (naar verluid) de beste chocolatier van Parijs: Michel Chaudun. Kost zeker wat, maar dan heb je ook wat. Een kilometer verderop zit Pierre Hermé; een hele fijne patisserie waar je exotische macarons kan krijgen met fijne smaken zoals rozen, foie gras en rabarber. Heerlijk  voor in de trein of vliegtuig terug naar Nederland. Tot slot zit het best bewaarde geheim van Parijs in een klein steegje genaamd La Boussole. Deze bistro is een absolute aanrader als je van plan bent om voor het eerst slakken te gaan eten. Absoluut top! Het restaurant onderscheidt zich echt door de verfijndheid van kruiden die ze verwerken in het eten. Zo worden de slakken gegaard in peterselieboter met vermalen hazelnoot en kardemom en kun je genieten bij het dessert van een crème brullée met gember en combawa. Echt een aanrader voor de verfijnde eter! Let wel dat het een wisselend menu is dus mogelijk staan er alweer andere gerechten op de kaart.

 

Insider Tips voor een Romantisch Weekend Parijs
Best food dans La Boussole

 

Plekken in Parijs om Over te Slaan

Shopaholics zullen waarschijnlijk al vrij snel een sprintje trekken richting LaFayette. Tenzij je een Mastercard Black Card heb en je zonder limiet met geld kunt smijten, dan is deze shoppingmall niet echt de moeite waard. Ja er is veel allure en luxe om te bewonderen, maar verder dan het aaien van een €45000,-  bontjas zul je niet komen (al zullen ze daar niet staan te springen dat elke bezoeker met zijn vieze vuile poten gaat lopen graaien in een geraffineerd stuk nerts). Het is geinig. Het is groot. Maar een beetje méh.

 

Ook wanneer je voor het eerst naar Parijs gaat dan is het goed voor te stellen dat je attracties zoals de Eiffeltoren niet wilt missen. Niet gaan is net zoiets als naar New York gaan en ‘the Statue of Liberty’ overslaan. Je moet er een keer op hebben gestaan en vervolgens vervloek je dat ding achteraf net zo goed door alle toeristen en lange wachtrijen. Maar Parijs heeft zoveel meer te bieden. Een tweede keer zal je echt moeten gaan om Parijs te voelen ademen, misschien nog wel een derde keer of misschien moet je er gewoon een langere periode heen voor studie of werk… Parijs is heerlijk. Paris est formidable.

Reacties

    • Susan Poeder zegt

      We hebben het ook juist in het artikel over het toelaten van clichés en welke van deze clichés je het beste kunt kiezen en welke je beter kunt vervangen door andere leuke activiteiten. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *