Populaire bestemmingen: Tsjechië

Populaire bestemming tsjechie

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Deze week in de lijst met populaire bestemmingen: Tsjechië. Tsjechië is ook dit jaar enorm in trek bij Nederlandse toeristen. In 2016 reisden er ongeveer 220.000 mensen naar Tsjechië: een stijging van  8,3 procent vergeleken met het jaar ervoor, dat blijkt uit cijfers van het Tsjechische Bureau voor Statistiek. Maar er zijn meer buitenlandse toeristen die dit land graag bezoeken: in 2016 zou het in totaal om maar liefst 9 miljoen bezoekers gaan: een stijging van 6,7 procent vergeleken met dezelfde maand uit 2015.

 

De meeste toeristen die naar Tsjechië komen, komen nog altijd uit hun buurlanden, maar opvallend is dat de grootste groei toeristen komt uit de Verenigde Arabische Emiraten met een stijging van 44,9 procent. Wat maakt dat Tsjechië zo’n populaire bestemming is?

 

Tsjechië is Goedkoop

Vliegen naar Praag is de laatste jaren een stuk goedkoper geworden. Voor een paar tientjes zit je zo in de hoofdstad van Tsjechië. De lage ticketprijzen hebben er niet per definitie voor gezorgd dat men minder vaak met de auto naar Tsjechië reist, wel heeft dit geleid tot een stijging in het stedentrip toerisme. Via Duitsland rij je in zo’n 8 tot 10 uur naar Tsjechië. Je kunt ook met de bus Eurolines naar Praag, maar dit is tegenwoordig bijna duurder dan met het vliegtuig. In principe kun je doordeweeks voor zo’n 180 euro in Praag zitten inclusief vlucht, hotel (logies + ontbijt). In de weekenden betaal je gauw het dubbele.

 

Hoewel Tsjechië wel in de Europese Unie zit, maakt dit land nog geen deel uit van de Monetaire Unie. In Praag zul je dan ook moeten betalen met Tsjechische kronen. Vergeleken met Frankrijk of Oostenrijk is eten en drinken echt veel goedkoper in Tsjechië. Een halve liter bier kost slechts een euro en is dan ook meteen het goedkoopste biertje dat je kunt drinken in Europa. Ondanks dat het prijspeil door het toerisme sinds enkele jaren is gestegen, is het nog steeds een relatief goedkope bestemming voor een stedentrip.

 

populaire bestemmingen tsjechie
Bier en pretzels. Wat wil je nog meer? Bron: Pixabay.

 

Praag is Cultureel Gezien Hip(ster)

In de tweede plaats is Praag gewoon een ontzettend leuke bestemming waar de hipste feestjes te vinden zijn. Het Oudestadsplein vind je in de binnenstad van Praag met honderden winkeltjes om te struinen. Al loopt hier ook de grootste massa toeristen rond. Karlovy Lázne is berucht vanwege zijn 6 verdiepingen hoge nachtclub waar op elke verdieping een andere stijl muziek te vinden is. Fun fact: in Praag wordt niet moeilijk gedaan over stripclubs. Zoek je iets met klasse met een fancy tintje? Probeer club Goldfingers. Weer eens wat anders.

 

Toch kan ik me voorstellen dat je misschien voor iets anders komt dan bier en strippers (zo niet, dan hoef je niet verder te lezen). Ten noorden van de binnenstad vind je de Joodse wijk Josefov wat inmiddels is uitgegroeid tot een authentieke maar hippe wijk met leuke restaurantjes. Je kunt hier naar het Joods Museum of een van de zes synagogen bezoeken.

 

Of ga voor een lekkere wandeling over de Karelsbrug, over de Moldau. Deze brug bestaat al sinds 1357 en de eerste steen is gelegd door Karel IV. De brug wordt ondersteund door 16 grote bogen en zorgt voor de verbinding tussen de wijk Mala Strána en de Oude Stad. Wel 1 tip, maak deze wandeling niet overdag wanneer het vol staat met toeristen. Kies eens voor de early bird als je mooie, toerist-vrije kiekjes wil. Op deze brug is veel Barok te zien en dat is ook een van de hoogtepunten waarmee het Tsjechische toerisme loopt te pronken met hun culturele bestemmingen. Tsjechië mag dan een van de jongste landen van Europa zijn, om oud-Europa te ervaren moet je zeker hier zijn.

Populaire bestemmingen tsjechie
Karelsbrug in Praag. Bron: Pixabay.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *