InsideLook: Qatar Airways QSuite op de Boeing 777-300ER3 min leestijd

Qatar Airways QSuite

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Begin 2017 onthulde Qatar Airways op de ITB in Berlijn haar nieuwe Business Class product: de QSuite. Deze revolutionaire stoel biedt niet alleen meer privacy door de schuifbare deuren, maar kan ook transformeren in een dubbel bed of een vergaderzaal voor vier. First in business noemt Qatar Airways het. De QSuites worden ingebouwd in de Boeing 777 vloot van de maatschappij en de A350-900 en A350-1000 kisten. In het begin zette Qatar Airways de QSuites voornamelijk in naar premium bestemmingen. Nu meer vliegtuigen uitgerust zijn met de nieuwe cabine komen daar meer routes bij. Sinds afgelopen weekend zal ook de dagelijkse vlucht vanaf Amsterdam uitgevoerd worden met de QSuite. InsideFlyer nam een kijkje aan boord.

Qatar Airways QSuite

Qatar Airways QSuite

De indeling van de QSuites is 1-2-1. Dat is op zich al een hele verbetering vergeleken met de oude 2-2-2 indeling. De Suites zijn verdeeld over twee cabines in een chique burgundy kleurenschema. Ondanks de ruimere indeling is het aantal stoelen niet verminderd vergeleken met de oude stoelen. Alle A, E, F en K stoelen zijn tegen de vliegrichting in.

Qatar Airways QSuite

De stoelen in het midden kunnen tot een ‘quad’ van vier stoelen gemaakt worden door de privacy-schuif neer te laten. Zo krijg je 2 paar stoelen tegenover elkaar. Ideaal voor gezinnen of collega’s om te converseren. Ook heeft Qatar op QSuite vluchten een speciaal ‘light bites’ menu met kleine hapjes om als het ware te borrelen. Dit is in aanvulling op het dine-on-demand menu dat Qatar standaard in de Business Class heeft. Er zijn in totaal 5 quads.

Qatar Airways QSuite

Qatar Airways QSuite

Qatar Airways QSuite
Reis je niet samen dan biedt het scherm privacy

De stoelen E en F kunnen bovendien tot een double bed gemaakt worden. Op de vlucht van Amsterdam naar Doha – een dagvlucht – is de sleeper service op aanvraag. Dit omvat het opmaken van het bed en ook een pyjama van The White Company.

De stoelen gaan uiteraard volledig plat en kunnen versteld worden met de knoppen aan de zijkant van het plateau. Hier zitten ook de verschillende aansluitingen; een stopcontact, USB-lader en HDMI-ingang om eigen content op het scherm te tonen. Het Oryx entertainment systeem kan bediend worden met de handset of via het grote touchscreen. Sommige 777’s hebben bovendien inflight wifi.

Qatar Airways QSuite

Qatar Airways QSuite

De deuren van de Suites kunnen handmatig gesloten worden na opstijgen voor maximale privacy. Reizigers kunnen ook het ‘do not disturb’ knopje gebruiken. Het stoelnummer wordt dan rood zodat de crew weet dat de passagiers met rust gelaten wil worden.

Qatar Airways vanaf Amsterdam

Qatar Airways heeft dagelijks een middagvlucht naar Doha met vertrek om 16:15u en aankomst om 23:35u lokale tijd. Hier kan je overstappen naar verschillende bestemmingen in Azië, Afrika of Oceanië. Het is bijna zonde om ‘slechts’ naar Doha te vliegen in de QSuites op een dagvlucht. Er is dan eigenlijk te weinig tijd om optimaal te kunnen genieten van het product en dan vooral het bed. Vlieg je verder dan Doha, dan kun je de QSuites tegenkomen op vluchten naar Bangkok, Hongkong, Mumbai, Canberra, Shanghai en Sydney. Vanaf eind dit jaar komen Singapore en Tokyo Haneda daarbij. Maar niet op alle vluchten dus let goed op bij het boeken.

Eventueel kun je in Doha een stopover maken.

Reacties

 1. Vince zegt

  Ik vlieg de 30e met dit toestel in Business. Maar helaas nog een vlucht zonder Qsuites ????. Dus blijkbaar niet alle dagen hetzelfde toestel van AMS naar DOH.

  • The Flying Dutchboy zegt

   Hi Vince. Dat is raar. volgens Qatar Airways zouden de QSuites voortaan op alle vluchten ingezet moeten worden. Op de 29e en de 1ste is dit ook het geval. Het zou wel erg zuur zijn als je nét die ene vlucht zonder QSuite hebt. Hopelijk roosteren ze de komende dagen alsnog de nieuwe cabine in. Dan ben ik benieuwd hoe je het product in de lucht ervaart!

   • Vince zegt

    Mjah net nog gecheckt, maar nog steeds geen qsuites ????
    Vind het wel balen, het oude produkt is wel ok, maar haalt het zeker niet bij de qsuites. Wie weet verandert het nog op het laatste moment.

    • The Flying Dutchboy zegt

     Ik heb jouw geval gisteren nog aan Qatar Airways voorgelegd. Ze zeiden dat het echt een uitzonderlijk geval is dat er geen QSuite ingezet kan worden. Vlieg je nog terug van Doha naar Amsterdam?

 2. Pascale Remkes zegt

  Hoi Ik Heb een rearfacing Seat geboekt op de vlucht 23-10 naar doha…
  wat moet ik me daar bij voorstellen ? Kan ik hem draaien of moet ik rearfacing reizen de gehele weg??
  Er was online bij Qatar en ook niet via telefoon een front facing chair te boeken.. alles vol in the firstsection..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *