Review: Met British Airways in Club Europe naar Jersey3 min leestijd

BA, British Airways, Gatwick, Jersey

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De afgelopen winter had British Airways aantrekkelijke tarieven voor vluchten naar diverse bestemmingen binnen het Verenigd Koninkrijk in Club Europe. Ik heb toen direct een aantal vluchten geboekt naar Edinburgh en Jersey. Met de Tier Points die ik heb verdiend met deze vluchten heb ik mijn silver status behaald. In dit artikel een review van de tweede vlucht van Londen Gatwick naar Jersey.

Dit artikel is onderdeel van een reeks van vijf artikelen:

Op naar Jersey

Na een korte nacht in Gatwick was het tijd voor mijn tweede vlucht. Vanuit het hotel heb ik de eerste shuttle naar de luchthaven genomen om de British Airways lounge op de luchthaven te kunnen reviewen. Deze review zal later deze week verschijnen.

BA, British Airways, Gatwick, Jersey
Uitzicht vanuit de lounge over de luchthaven van Gatwick

In de lounge heb ik uitgebreid de tijd genomen voor het ontbijt. Vanuit de lounge was het ongeveer 10 minuten lopen naar de gate. Het was al druk bij de gate. Er stond een lange rij, maar ik kon gelukkig boarden met priority. Er was een gescheiden rij aanwezig voor passagiers met priority. Dit werd ook duidelijk omgeroepen.

Aan boord

Aan boord werd ik vriendelijk verwelkomd. Ik had deze keer stoel 2A. De stoelen op de eerste rij waren helaas al bezet toen ik de vlucht boekte. Het boarden verliep snel en efficiënt. Een kleine 20 minuten later vertrokken we richting Jersey. De captain gaf aan dat het weer op Jersey prachtig zou zijn. Ruim 12 graden en zeer zonnig.

BA, British Airways, Gatwick, Jersey
Zonsopkomst tijdens de take-off vanaf Gatwick.

Tijdens de take off kwam de zon op. Het was een prachtige vlucht. De chatty en vriendelijke crew begon na take off meteen aan de maaltijdservice. Ik had opnieuw een veganistische maaltijd besteld. De crew vroeg of ik deze inderdaad besteld had. Ik bevestigde mijn keuze. Deze keer kreeg ik gelukkig wat anders dan de vlucht hiervoor.

BA, British Airways, Gatwick, Jersey
Ontbijt aan boord van de A320 richting Jersey.

De maaltijd bestond uit aardappelpuree met (uiteraard) witte bonen in tomatensaus, gebakken champignons en spinazie. Het toetje bestond uit Dolé gesneden appelpartjes. De maaltijd was goed op smaak en voldoende verhit. De crew was niet zuinig met drankjes. Twee of zelfs drie drankjes was geen probleem. Ik had zelf een tomatensap en een kop thee. Later kwam de crew nogmaals langs om mijn thee bij te vullen.

Stoel

Op de meeste Europese vluchten is de stoel in Club Europe gewoon een standaard economy stoel met een vrije middenstoel en extra beenruimte. Dit geeft extra privacy en de tray is handig om een kop koffie of thee te plaatsen als je achter je laptop aan het werk bent. De hoeveelheid extra beenruimte vond ik best tegenvallen. Zo heel veel meer dan een standaard economy stoel is het eigenlijk niet.

BA, British Airways, Gatwick, Jersey
In business class is de middenstoel vrij voor meer privacy en beenruimte.

 Landing

Met een kop thee in mijn hand was het genieten van het uitzicht. Het was werkelijk prachtig weer. We vlogen langs de Franse kust (Normandië) voordat we de laatste daling inzetten richting Jersey. Met een zeer zachte plof kwam ik uiteindelijk aan op het eiland Jersey. Het was een korte rit naar het kleine terminalgebouw. Het deboarden verliep snel. Via een trap konden we naar het gebouw lopen. Aangezien ik vanuit Londen kwam was er geen paspoortcontrole.

BA, British Airways, Gatwick, Jersey
Uitzicht tijdens de landing op Jersey.

De luchthaven van Jersey is erg klein. Ik had de balie van het autoverhuurbedrijf dan ook al snel gevonden. Meer over mijn bezoek aan Jersey lees je later deze week op insideflyer.nl. Ik hoop jullie dan te laten zien dat Jersey echt een vergeten pareltje is in Europa, waar je als reisliefhebber zeker een bezoek aan moet brengen.

Overzicht

Publicatie Datum

8 January 2018

Voordelen

- vriendelijke crew
- smakelijke maaltijd

Nadelen

- standaard stoel / beenruimte

Reisklasse

Stoel

Eten en drinken

Crew4

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Een prima vlucht in Club Europe zoals ik dat van BA gewend ben. Een vriendelijke crew, een goede maaltijd en een captain die je goed op de hoogte houdt. De hoeveelheid beenruimte valt tegen.

3 min leestijd">
3.7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *