Review: Hugo Junkers lounge Düsseldorf4 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Ik vlieg elke twee weken van en naar Madrid. En afhankelijk van de vluchtprijs en tijden vlieg ik dan wel vanaf Düsseldorf, Brussel of Amsterdam. Vanwege mijn status bij British Airways vlieg ik bij voorkeur met Iberia omdat ik dan ook gebruik kan maken van de lounge. Deze keer vloog ik vanuit Düsseldorf naar Madrid. Op de luchthaven van Düsseldorf maakt Iberia gebruik van de Hugo Junkers lounge. In dit artikel een review van deze lounge.

De lange reis naar Düsseldorf

Deze keer had ik achteraf gezien liever niet gevlogen vanaf Düsseldorf. Dit vanwege het uitvallen van de ICE Arnhem – Frankfurt. Ik moest omreizen via Venlo. En ja dan is de reistijd wel heel veel langer ten opzichte van bijvoorbeeld Schiphol. Gelukkig was ik op tijd vertrokken en kwam ik na ruim 3 uur treinen nog ruim op tijd aan.

 

Luchthaven en security

Het fijne aan de luchthaven van Düsseldorf is dat je vanuit de trein binnen enkele minuten bij de security kunt zijn. Op de uren dat ik vlieg is het meestal ook nog eens erg rustig bij de security. De wachttijd was ook deze keer slechts enkele minuten. Ik kon echter gebruik maken van de Priority Lane bij de security waar ik dan ook als een sneltrein doorheen ging.

Hugo junkers lounge, dusseldorf, lounge
De ingang van de Hugo Junkers lounge

Lounge

Direct na de security bevind zich aan de linkerzijde de Hugo Junkers Lounge. Bij binnenkomst kon ik na het scannen van mijn boarding pass en het tonen van mijn frequent flyer kaart direct doorlopen. Geen moeilijke vragen die ik nogal eens krijg bij de Lufthansa lounge op Düsseldorf, waar o.a. Cathay Pacific ook gebruik van maakt. Bovendien vond ik deze lounge ook nog eens een stuk beter dan de lounge van Lufthansa waar ik ook recent verbleef.

Hugo junkers lounge, dusseldorf, lounge
Je kunt ook toegang tot de Hugo Junkers lounge kopen voor 27,50 euro.

Naast Iberia maken ook een aantal andere airlines gebruik van deze lounge, waaronder KLM en British Airways. De lounge is ook toegankelijk met o.a. de Priority Pass en Dinners Club of tegen betaling van 27,50 euro.

Hugo junkers lounge, dusseldorf, lounge
Het was deze middag vrij druk in de lounge.

Het was vrij druk in de lounge, maar er waren nog voldoende zitplaatsen vrij. Na mijn bagage te hebben gedropt bij mijn zitplaats ben ik direct doorgelopen richting het “buffet”. Ik had namelijk flinke honger na die lange treinreis.

Hugo junkers lounge, dusseldorf, lounge
In de lounge was een goede selectie aan dranken en eten beschikbaar.

Er was keuze uit soep, vers belegde sandwiches, diverse salades, rijst en vlees. Er was ook een ruime selectie aan dranken beschikbaar.

Hugo junkers lounge, dusseldorf, lounge
Warme gerechten.

 

Hugo junkers lounge, dusseldorf, lounge
Koude gerechten en salades.

Ik nam wat sandwiches met tonijn en wat rijst met een salade. Het smaakte goed. Ik ben nog maar eens teruggelopen voor nog een sandwich. Het personeel was constant in de weer met bijvullen en opruimen. Bovendien was het personeel ook nog eens bijzonder attent en vriendelijk.

Hugo junkers lounge, dusseldorf, lounge
Het was constant druk in de lounge.

Uitzicht

Vanuit mijn stoel had ik een mooi uitzicht over de luchthaven van Düsseldorf. Het begon echter wel steeds drukker te worden in de lounge. En dat valt snel op, aangezien de lounge niet erg groot is. Ik vind het fijn als ik wat privacy in de lounge kan hebben en dat vond ik hier moeilijk. Daarnaast heb ik ook geen werk of stilteplekken gezien.

Uitzicht over de luchthaven.

Douchen

Na het eten ben ik naar voren gelopen om een krant te pakken. Deze liggen direct bij de ingang. Onderweg viel mij op dat er ook douches beschikbaar zijn. Aangezien het erg warm was vandaag (ruim 38 graden) had ik eigenlijk wel behoefte aan een douche. Ik heb het personeel achter de balie gevraagd of ik gebruik kon maken van de douche. Dit was geen probleem. Ik moest wel 5 minuten wachten aangezien ze net waren begonnen met schoonmaken.

Hugo junkers lounge, dusseldorf, lounge
Kranten liggen direct bij de ingang.

Vijf minuten later werd ik door een medewerker van de lounge naar de douche gebracht. De douches zijn niet openbaar. Enkel een medewerker kan met een sleutel de deur openen. De douche was ruim opgezet en er waren twee handdoeken, douchegel en een haardroger beschikbaar.

Hugo junkers lounge, dusseldorf, lounge
Ruime douche voorzien van de basis benodigheden als shampoo en handdoeken.

Na het douchen was het tijd om richting de gate te lopen. Hier arriveerde ik enkele minuten later. Iberia maakt over het algemeen gebruik van de B-gates. Deze liggen op korte afstand van de lounge.

Overzicht

Publicatie Datum

8 April 2018

Sfeer

Service

Voorzieningen

Eten en drinken

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Ik had een aangenaam verblijf in de Hugo Junkers lounge. De beschikbare selectie aan eten en drinken vond ik boven verwachting. Een groot pluspunt vind ik de mogelijkheid om te douchen. De lounge is daarintegen wel klein en daardoor lijkt het constant druk (en vol).

4 min leestijd">
3.6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *