GroenLinks wil dat Rotterdam-The Hague Airport sluit1 min leestijd

Rotterdam The Hague Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

GroenLinks wil dat Rotterdam-The Hague Airport gaat sluiten. Dit vermeldt de partij in het verkiezingsprogramma van dit jaar. Vorig jaar nam de luchthaven nog een nieuwe vertrekhal in gebruik.

Rotterdam-The Airport Airport sluiten

Rotterdam-The Hague Airport moet volgens GroenLinks sluiten, omdat het geen belangrijke functie zou hebben. In een amendement van vorige week stemde 83% van de leden voor sluiting van Rotterdam-The Hague Airport tegenover slechts 9% die de luchthaven wil openhouden, zo meldt RTV Rijnmond. GroenLinks vindt de functie van de luchthaven overbodig worden, omdat we in de toekomst veel meer bestemmingen per trein kunnen bereiken. “Het vervult geen enkele belangrijke functie voor het vervoerssysteem in Nederland en veroorzaakt veel overlast en schade aan het milieu”, zo staat in het conceptverkiezingsplan.

Eurostar vertrekt vanuit Londen (Bron: Eurostar.com)
Volgens GroenLinks is RTHA overbodig omdat de trein een goed alternatief is. (Bron: Eurostar.com)

Ook vindt GroenLinks dat luchthaven Schiphol dichtbij genoeg ligt. Met de Intercity Direct en je in slechts 25 minuten op Schiphol vanuit Rotterdam Centraal. Bovendien zijn er prima treinverbindingen naar de meeste steden waarop gevlogen wordt vanaf Rotterdam-The Hague Airport.

Maar hoe serieus moeten we dit nemen? Van GroenLinks weten we in ieder geval wel dat de partij geen fan is van de luchthaven. De afgelopen jaren heeft GroenLinks er zowat alles aan gedaan om de groei tegen te gaan. Zo wil de partij dat vliegen een stuk duurder wordt en dat reizigers in plaats van het vliegtuig de trein pakken. De wens om de luchthaven te sluiten komt dus zeker niet als een verrassing.

Uitgelichte afbeelding: Rotterdam-The Hague Airport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *