FlyDubai naar meer Europese bestemmingen2 min leestijd

Boeing 737 MAX 8 in FlyDubai livery (Bron: FlyDubai)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Ondanks de huidige crisis blijft FlyDubai het aantal Europese bestemmingen uitbreiden. De low cost carrier uit de Verenigde Arabische Emiraten hervat ook weer enkele routes die tijdelijk waren stilgelegd. Catania, Malta, Napels en Salzburg komen vanaf mei dit jaar (weer) beschikbaar. Amsterdam is helaas (nog) niet beschikbaar in het aanbod van bestemmingen.

FlyDubai

De low cost carrier FlyDubai werd in 2008 opgericht. De eerste commerciële vlucht vertrok een jaar later. De prijsstunter werkt veel samen met Emirates. Bijvoorbeeld als het gaat om loyaliteitsprogramma Skywards, maar er is ook een codeshare-overeenkomst tussen beide maatschappijen.

Europa

Per mei 2021 zullen Catania, Malta, Naples en Salzburg aangevlogen worden door FlyDubai. Hiermee wil de airline het Europese netwerk verder uitbreiden. In totaal vliegt de maatschappij dan vanaf mei naar twintig Europese bestemmingen, waaronder Belgrado, Boekarest, Helsinki, Istanbul en Praag.

De vluchten naar Malta (MLA) en Catania (CTA) starten op 12 mei 2021 met vier vluchten per week. De vluchten naar Napels (NAP) worden per 13 mei 2021 hervat met een driewekelijkse frequentie. FlyDubai is de eerste maatschappij uit de Verenigde Arabische Emirates met die een verbinding biedt tussen Dubai (DXB) en Salzburg (SZG). Vanaf 13 mei 2021 zal de maatschappij deze service viermaal per week aanbieden.

FlyDubai vliegt nog niet naar Amsterdam. Het is wel mogelijk om met Emirates vanuit Schiphol naar Dubai te vliegen. Op het moment vliegt Emirates met een Boeing 777 op deze route. Vanuit hier is het mogelijk om over te stappen op de bestemmingen die FlyDubai aanbiedt.

Business Class

Alhoewel FlyDubai een low cost carrier is kan de maatschappij het toch niet laten een Business Class product aan te bieden. Ook is er een FlyDubai lounge op de internationale luchthaven van Dubai. Voor passagiers die kort van tevoren willen I upgrade en is recentelijk een nieuwe service gestart waarmee het mogelijk is om kort voor vertrek te bieden op een upgrade.

Deze diashow vereist JavaScript.

Boeing 737

FlyDubai vliegt met een vloot van zo’n 50 Boeing 737 toestellen. Het grootste deel van de vloot bestaat uit de 737-800. Maar de airline beschikt ook over in totaal veertien 737 MAX 8 en 9 vliegtuigen. Daarvan zijn de nieuwste toestellen begin 2019 afgeleverd. Door de problemen met de MAX hebben ook deze toestellen een tijd aan de grond gestaan. Nog niet alle toestellen van FlyDubai zijn voorzien van WiFi. Maar de airline is druk doende om alle toestellen uit te rusten met deze service.

Amsterdam

Het zou mooi zijn als FlyDubai in de toekomst ook Amsterdam aandoet. Dat zou de concurrentie op deze route zeker vergroten. Normaliter vliegen namelijk voornamelijk KLM, Emirates en Transavia direct vanuit Schiphol naar Dubai. Als FlyDubai daar bijkomt is dit gunstig voor de prijsontwikkeling. Op dit moment is het echter nog maar afwachten wat er precies overblijft van het netwerk na de crisis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *