Boeing 737 Max door EASA goedgekeurd

Stopt Boeing met productie 737 MAX?

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Ruim anderhalf jaar staat de Boeing 737 Max al aan de grond. Het betreft hier alle varianten van de Max. Dit alles heeft natuurlijk te maken met de crashes van twee vliegtuigen waarbij vele mensen omkwamen. Onlangs zijn er verschillende testen uitgevoerd om het toestel weer de lucht in te krijgen. De FAA en de EASA, de Europese luchtvaartautoriteit, hebben inmiddels positief gereageerd op de ontwikkelingen rondom de Boeing 737 Max waardoor deze goedgekeurd kan worden.

Vervanging

In 2006 begon Boeing met het maken van nieuwe plannen om de Boeing 737 modellen aan te passen. Het nieuwe model moest in ieder geval een stuk zuiniger worden. Dit proces van ontwikkeling heeft toen enkele jaren erna stil gelegen. Echter toen Airbus met de A320neo variant kwam moest Boeing snel weer aan de slag om niet achter te lopen op de concurrentie. In 2011 werd dan ook een akkoord gestemd door de raad van bestuur van Boeing om het Boeing 737 Max-project te starten.

Boeing 737 Max door EASA goedgekeurd
Boeing 737 MAX 8
©Boeing

Aanpassingen

Na verschillende onderzoeken en aanpassingen is de Boeing 737 Max weer veilig genoeg om te mogen vliegen, aldus Patrick Ky – directeur van de Europese luchtvaartautoriteit EASA tegen persbureau Bloomberg. De afgelopen maanden zijn er allerlei testvluchten geweest met de Boeing 737 Max die aangepast is. Hierdoor zouden de fouten die het toestel naar beneden duwt verholpen moeten zijn. De directeur van de EASA verwacht dan ook volgende maand officieel toestemming te kunnen geven waarmee het Boeing 737 Max toestel weer goedgekeurd is en kan gaan vliegen voor het eind van het jaar.

Het bericht van het Europese EASA komt tegelijk met het bericht van Boeing dat ze bezig zijn met een software upgrade. Volgens Boeing zou deze update pas over twee jaar klaar zijn. Desalniettemin zou het vliegtuig voor het eind van het jaar dus weer kunnen gaan vliegen, aldus de Europese luchtvaartautoriteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *