Reisadvies naar code geel voor Duitsland, Oostenrijk en Italië

Bestemmingstips: Bruisend en historisch Rome, Italië

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft deze week het reisadvies aangepast voor Duitsland, Oostenrijk en Italië. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van kleurcode’s. Geel betekent dat reizen niet worden afgeraden, maar dat er nog wel veiligheidsmaatregelen in acht moeten worden genomen. Op dit moment gaan er een aantal landen van oranje naar geel. Zo veranderde het Ministerie van Buitenlandse Zaken eerder al het reisadvies voor Roemenië en Sardinië. Sinds deze week zijn ook Duitsland, Oostenrijk en Italië naar code geel gegaan.

Reisadvies Duitsland, Oostenrijk en Italië

Gelukkig zijn er deze week weer een aantal landen naar code geel gegaan. Zo is het reisadvies voor Duitsland, Oostenrijk en Italië veranderd van code oranje naar code geel. Dit betekent dat niet-noodzakelijke reizen naar deze landen weer mogelijk zijn. Ook vervalt de verplichte PCR-test en quarantaine bij terugkeer in Nederland. Dit wil echter nog niet zeggen dat je zomaar naar deze landen kunt reizen. Controleer altijd wat de vereisten zijn om een bepaald land binnen te komen. In een aantal gevallen is een negatieve PCR-test of quarantaine nog steeds verplicht.

Transavia en KLM vliegen meerdere keren per week naar bestemmingen in Duitsland, Oostenrijk en Italië. Je kunt boeken bij de carriers zelf of via een boekingsplatform als Trivago.

Bestemmingstips: Bruisend en historisch Rome, Italië, reisadvies
Een reis naar het mooie Rome is weer mogelijk.

Landen als Portugal, Finland, Ierland en IJsland stonden al op geel. Ook voor delen van Spanje en Griekenland geldt op dit moment code geel. Zo hoef je bij terugkeer vanuit een aantal Griekse en Spaanse eilanden niet in quarantaine. Landen als België, Noorwegen, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk blijven nog op oranje staan. Toeristen zijn, onder voorwaarden, wel weer welkom in Frankrijk en Marokko, maar voor deze landen blijft wel code oranje gelden. Bekijk de meest bekeken reisadviezen hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *