Marokko vanaf 15 juni weer open voor toeristen

Marokko

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Buitenlandse toeristen zijn vanaf 15 juni 2021 weer welkom in Marokko. Dit heeft het Marokkaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken deze week bekendgemaakt. Vorig week maakte ook al Frankrijk bekend dat toeristen weer welkom zijn.

Marokko verwelkomt weer toeristen

Marokko opent volgende week de grenzen dus weer. Zowel toeristen als Marokkanen die in het buitenland wonen kunnen vanaf 15 juni weer via de vliegvelden en havens het land binnen reizen. Net als bij Frankrijk zijn er voor Marokko ook een aantal regels opgesteld. Marokko heeft alle landen ingedeeld in 2 categorieën. Voor landen die op de A-lijst staan, waaronder Nederland en België, gelden de volgende regels: Marokko laat alle reizigers toe die volledig gevaccineerd zijn. Daarnaast zijn ook reizigers met een negatieve PCR-test van maximaal 48 uur oud welkom in het Noord-Afrikaanse land.

Marokko, Tanger, Spanje
De Straat van Gibraltar met in de verte Spanje gezien vanuit Tanger.

Voor landen die op de B-lijst staan, waaronder veel Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse landen, gelden strengere regels. Naast het overleggen van een negatieve PCR-test, moeten deze reizigers bij aankomst ook een vergunning laten zien. Daarnaast moeten zij 10 dagen in quarantaine gaan.

Conclusie

Marokko verwelkomt vanaf 15 juni dus weer toeristen. Je kunt dus zonder problemen het landen binnenkomen, mits je gevaccineerd bent. Indien dit niet het geval is moet je een negatieve PCR-test overhandigen. Houdt er wel rekening mee dat Nederland nog een negatief reisadvies (oranje) voor Marokko afgeeft. Dit betekent dat je voor je terugreis vanuit Marokko naar Nederland een PCR-test moet doen. Daarnaast is een thuisquarantaine van 10 dagen bij aankomst in Nederland verplicht.

Afbeeldingen: eigen werk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *