Accor Visa creditcard laat nog op zich wachten

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Al vorig jaar maakte Accor bekend een eigen Visa kaart uit te willen geven. En een Accor branded creditcard kan interessant zijn. Mogelijk levert dit tegen een laag bedrag sneller een elite status op met meer kans op upgrades en de mogelijkheid om meer Rewards-punten te sparen. De kaart zou begin dit jaar al uitkomen, maar laat voorlopig nog op zich wachten blijkt nu.

Visa en Accor

Al begin vorig jaar maakten Accor en Visa hun samenwerking in Europa en de VS bekend. De Franse hotelgroep wil een Accor branded Visa kaart aan gaan bieden. Aanschaf van de kaart zou diverse privileges op kunnen leveren. Al laten beide bedrijven nog in het midden wat die privileges zouden kunnen zijn.

Nu blijkt dat de Accor Visa kaart nog even op zich laat wachten. Accor laat in reactie op schriftelijke vragen van InsideFlyer weten te informeren ‘zodra de kaart wordt gelanceerd’, maar kan nog geen uitsluitsel geven over een eventuele tijdslijn. Een lancering op korte termijn is de dan ook niet waarschijnlijk. Logisch ook gezien de huidige reisbeperkingen, alhoewel dit ook een goed timing zou kunnen zijn nu reizen richting de zomer steeds realistischer lijkt te worden.

SO/ Sotogrande in het zuiden van Spanje opent haar deuren in 2021 (Bron: Accor)
Welke privileges biedt de Accor Visa kaart straks bij het nieuwe luxe SO/ Sotogrande in het zuiden van Spanje? (Foto: Accor)

Privileges?

Maar wat zou het voordeel kunnen zijn van een Accor Visa creditcard zou je wellicht denken? In de VS zijn creditcard voor loyaliteitsprogramma’s heel normaal. Voor sommige kaarten hoef je niet eens aan maandelijkse/jaarlijkse vergoeding te betalen. Bij Hilton krijg je bijvoorbeeld bij aanmelding 80.000 Hilton Honors punten cadeau en een instant Silver status. Je moet daarvoor in de eerste drie maanden wel minimaal $ 1.000 uitgeven. Je spaart met je uitgaven 7 punten per Dollar.

Een vergelijkbare vlieger zal waarschijnlijk opgaan voor de Europese Accor Visa kaart. Mogelijk komen er verschillende varianten met oplopende prijzen. Een gratis variant, of met een kleine jaarlijkse vergoeding, zal de mogelijkheid geven tot het sparen van Rewards-punten per uitgegeven Euro. Een betaalde kaart geeft wellicht instant status, bijvoorbeeld de Gold status die recht geeft op gratis kamerupgrades (indien beschikbaar). Het is ook mogelijk dat een betaalde kaart jaarlijkse recht geeft op een of meerdere gratis overnachtingen, bijvoorbeeld in de vorm van een aantal punten zoals Hilton Honors die ook uitgeeft bij een creditcard.

Website LoyaltyLobby schrijft dat er drie soorten kaarten gaan komen. Namelijk de ALL – VISA Pulse (voor Millennials), de ALL-VISA Explorer (voor de frequent traveler) en de ALL-VISA Ultimate (voor premium klanten). Ook zou er een speciale app komen om je bestedingen en persoonlijke gegevens in te kunnen zien.

De exacte invulling van privileges moeten we nog maar afwachten. En als de kaart in Frankrijk is gelanceerd is het ook nog de vraag hoe lang het duurt voordat deze beschikbaar is in Nederland en België. Tot die tijd is er in Nederland voornamelijk het aanbod van American Express dat interessante privileges biedt voor de frequente reiziger.

Reacties

 1. robertFB zegt

  Op de ALL-Accor website is wel het een en ander te vinden… zoals de kosten van de drie verschillende kaarten:
  3 cartes de paiement vous sont proposées :
  -La carte ALL – VISA Pulse, pour une cotisation mensuelle de 4,5 € par mois pendant 12 mois,
  -La carte ALL – VISA Explorer, pour une cotisation mensuelle de 13,5 € par mois pendant 12 mois,
  -La carte ALL – VISA Ultimate, pour une cotisation mensuelle de 34 € par mois pendant 12 mois.

  De pagina met de ‘voordelen’ is nog niet actief, wel een paar andere, zoals de status nachten die je per jaar ontvangt:
  10 Nuits Statut pour la carte de paiement ALL – VISA Pulse,
  20 Nuits Statut pour la carte de paiement ALL – VISA Explorer,
  30 Nuits Statut pour la carte de paiement ALL – VISA Ultimate.

  En dit zijn de verzekeringen;
  Les principales garanties d’assurance et d’assistance de l’assurance voyage ALL – VISA et dont vous bénéficiez avec votre carte de paiement ALL – VISA incluent notamment :

  Annulation ou modification de voyage,
  Retard de transport,
  Vol / Perte / Détérioration / Retard de bagages,
  Interruption de voyage,
  Assistance médicale, frais médicaux et autres remboursements,
  Assistance aux voyageurs, transport et rapatriement,
  Assurance neige et montagne,
  Véhicule de location.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *