Zijn dit de nieuwe Accor ALL Visa creditcards?3 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Begin deze maand schreven we over de vertraging van de Accor ALL Visa creditcard. Veel concrete informatie was toen nog niet bekend. Maar er zijn inmiddels wat details uitgelekt. Zo is de Accor Visa naar alle waarschijnlijkheid al verkrijgbaar vanaf € 4,50 per maand. Daarvoor krijg je minimaal 10 statusnachten en een bonus in Rewards points.

Pulse, Explorer en Ultimate

Naar aanleiding van ons vorige artikel over de Accor ALL Visa creditcard vond een van onze oplettende lezers meer informatie over de creditcards op de website van Accor. Daags na het artikel verwijderde Accor de details weer van de website. Was de Franse hotelketen iets te vroeg met publiceren van de pagina’s?

Wat we nu in ieder geval kunnen bevestigen op basis van de info die we hebben ingezien is dat er drie soorten kaarten komen. De ALL Visa Pulse is de instapkaart, daarna volgt ALL Visa Explorer. De ALL Visa Ultimate is de top tier kaart. De maandelijkse kosten zijn respectievelijk € 4,50, € 13,50 en € 34 voor een minimale periode van 12 maanden. Dat komt neer op een jaarbijdrage van € 54, € 162 of € 408, afhankelijk van welke kaart je kiest natuurlijk.

Afbeelding van het initiële persbericht van Accor (Bron: Accor)
Afbeelding van het initiële persbericht van Accor (Bron: Accor)

Statusnachten en welkomstbonus

De vraag is natuurlijk wat je krijgt als je deze kaarten aanschaft. Allereerst zijn dan statusnachten. Voor de instapkaart krijg je 10 statusnachten en dat loopt op naar 20 of 30 als je de duurdere kaart kiest. Je krijgt geen instant status zoals het er nu naar uitziet. Maar bij bijvoorbeeld 30 nachten ben je wel meteen Gold. De levert je welkomstdrankjes en gratis upgrades op (indien beschikbaar).

Met de Accor ALL Gold of Platinum status profiteer je van interessante privileges (Bron: Accor)
Met de Accor ALL Gold of Platinum status profiteer je van interessante privileges (Bron: Accor)

Rewards points verdienen en verzekering

Daarnaast krijg je per kaart een welkomstbonus. Voor de Pulse kaart is een bonus van 1.000 Rewards points, maar voor de Explorer kaart is dat al het dubbele. De duurste kaart geeft zelfs een welkomstbonus van 5.000 punten. Bij Accor staan 2.000 punten gelijkt aan € 40 korting op een overnachting, upgrade of andere spend.

Voor in aanmerking komende uitgaven die je doet met de kaart spaar je nog extra Rewards points. Afhankelijk van de kaart spaar je 0,25, 0,4 of 1 punt per uitgegeven euro. Bepaalde uitgaven zijn overigens uitgesloten van het verdienen van extra punten.

Tot slot krijg je ook nog een aantal verzekeringen bij de kaart. Denk bijvoorbeeld aan een reisverzekering en vergoeding bij diefstal, verlies of vertraging van je bagage. Ook krijg je ondersteuning bij medische spoedgevallen en een huurautoverzekering. De exacte details zijn nog niet bekend gemaakt.

Imposante lobby van het Fairmont Barcelona (Bron: AccorHotels / Fairmont)
Imposante lobby van het Fairmont Barcelona (Bron: AccorHotels / Fairmont)

Conclusie

Alhoewel de kaarten en bijbehorende voordelen nog niet bevestigd zijn lijkt het erop dat de genoemde details in grote lijnen zullen kloppen. Voor een kleine € 50 per jaar krijg je al 10 statusnachten en 1.000 Rewards points. Een heel slechte deal is dat niet. Zeker als je de waarde van de bonus in mindering brengt (1.000 = € 20). Je krijgt dus voor € 30 maar liefst 10 statusnachten. Zo behaal je dus veel sneller een hogere status. Ben je bereid meer te betalen dan gaat het natuurlijk nog sneller. Als je bijvoorbeeld al Gold bent en je neemt de Ultimate creditcard dan ligt de Platinum status binnen handbereik.

Natuurlijk is het nog niet zeker of en wanneer deze creditcard naar Nederland of België komt. En ook de exacte voorwaarden en voordelen zijn nog niet bekend. Als het er zo uit gaat zien als nu uitgelekt is dan is het zeker een interessant optie. Gezien het feit dat er al zo veel details bekend zijn zou het best eens kunnen dat de creditcards snel worden geïntroduceerd in Frankrijk, de stap naar andere eurolanden is dan klein. Tot die tijd blijft American Express in Nederland de meeste reële optie voor de frequente reiziger.

Zou jij een Accor ALL Visa creditcard aanschaffen?

Reacties

  1. Mattijs zegt

    Hallo, is er inmiddels al iets meer bekend over deze Visa kaart bijvoorbeeld wanneer hij gelanceerd wordt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *