SWISS zet 15 toestellen voorgoed aan de kant

SWISS

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

SWISS heeft besloten om hun vloot te reduceren met 15 toestellen. Meer maatschappijen hebben het zwaar tijdens deze moeilijke tijden. Daarom is besloten om vooral oude toestellen aan de kant te zetten. In september 2020 nam SWISS hun eerste gloednieuwe Airbus A320neo in gebruik.

SWISS zet 15 toestellen aan de kant

SWISS gaat hun vloot reduceren met 15 toestellen. Dat heeft de maatschappij onlangs op hun website bekendgemaakt. Dit betreffen ook toestellen van de regionale partner Helvetic Airways. SWISS zelf bezit op dit moment 90 toestellen, terwijl Helvetic Airways er 10 heeft. De maatschappij heeft plannen om de volgende toestellen voorgoed aan de kant te zetten:

  • 5 Airbus A340 of A330 toestellen (hoogstwaarschijnlijk gaat het hier om de A340’s)
  • 10 short-haul toestellen. Het zal hier hoogstwaarschijnlijk om een aantal oude Airbus A320 toestellen en een aantal Embrear 190’s gaan
Eerste Airbus A320neo van SWISS (Bron: Airbus / SWISS)
De oude Airbus A320’s maken plaats voor de nieuwe Airbus A320neo’s. (Bron: Airbus / SWISS)

SWISS heeft op dit moment 5 Airbus A340 toestellen, waarvan er op dit moment 1 volledig aan de grond staat voor onderhoud. De maatschappij heeft flink geïnvesteerd om deze toestellen te reviseren. Lufthansa heeft besloten om alle Airbus A340 toestellen met pensioen te sturen, terwijl de A330 toestellen voorlopig in de vloot blijven. A340 toestellen verbruiken veel meer kerosine en het is daarom logischer dat SWISS 5 Airbus A340 toestellen aan de kant zal zetten. Het is op dit moment echter nog onduidelijk of de maatschappij A330’s of A340’s met pensioen zal sturen.

Conclusie

SWISS heeft besloten om 15 toestellen voorgoed aan de kant te zetten. Dit is natuurlijk gegeven de huidige situatie niet zo verwonderlijk. Andere maatschappijen reduceren ook hun vloot in deze moeilijke tijden. De maatschappij reduceert vooral de short-haul vloot om plaats te maken voor de nieuwe A320neo toestellen. In de long-haul vloot gaan er in totaal 5 toestellen met pensioen. Het is op dit moment echter nog onbekend of het om A330 of A340 toestellen zal gaan of een mix van beiden.

Uitgelichte afbeelding: SWISS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *