Emirates maakt voor het eerst in 30 jaar verlies1 min leestijd

Emirates Boeing 777-300ER (Bron: Emirates)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Emirates heeft in het eerste halfjaar van 2020 een groot verlies geleden. De maatschappij heeft onlangs de cijfers bekendgemaakt.

Emirates maakt voor het eerst in 30 jaar verlies

Het is voor het eerst in 30 jaar tijd dat Emirates verlies heeft maakt. De maatschappij leed in het eerste halfjaar van 2020 een nettoverlies van omgerekend 3,3 miljard euro. Door corona heeft Emirates in 2020 en 2021 veel minder passagiers kunnen vervoeren. De maatschappij zag hun inkomsten zo hard dalen dat de overheid zelfs heeft moeten bijspringen. Zo werd er 1,7 miljard euro in het bedrijf gestoken. Tegelijkertijd bespaarde Emirates op het personeel. Doordat er minder passagiersvluchten waren, bouwde de maatschappij een aantal toestellen om tot vrachtvliegtuig.

De exclusieve First Class cabine aan boord van de Airbus A380 van Emirates (Bron: Emirates)
Emirates maakt voor het eerst in 30 jaar verlies. (Bron: Emirates)

De afgelopen jaren zijn erg moeilijk geweest voor veel luchtvaartmaatschappijen. Dit geldt in het bijzonder voor Emirates, omdat de maatschappij alleen maar internationale vluchten uitvoert. Naast dat de overheid is bijgesprongen, heeft Emirates ook moeten bezuinigen op de vloot. Emirates heeft op dit moment in totaal 259 toestellen in de vloot met een gemiddelde leeftijd van 7,3 jaar. Afgelopen jaar nam Emirates 3 nieuwe Airbus A380 toestellen in gebruik. Daarnaast verlieten 14 toestellen de vloot, waarvan 9 Boeing 777-300ER’s en 5 Airbus A380’s.

Conclusie

Emirates maakte in het eerste halfjaar van 2020 een nettoverlies van omgerekend 3,3 miljard euro. Het is voor het eerst in 30 jaar dat de maatschappij een verlies maakt. Doordat de inkomsten zo hard naar beneden gingen moest de overheid zelfs bijspringen. De coronacrisis kwam bij Emirates extra hard aan, omdat de maatschappij alleen maar internationale vluchten uitvoert.

Uitgelichte afbeelding: Emirates

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *