Emirates haalt stof van A380 en zet ze in voor cargo

Grote kortingen met My Emirates Pass 2021

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Grote jumbojets zoals de Airbus A380 en de Boeing 747 zullen het toneel steeds meer verlaten. Vanwege de coronapandemie en het lange herstel hierna zullen veel maatschappijen deze grote toestellen niet of minder gaan gebruiken. British Airways, KLM en China Airlines nemen vervroegd afscheid van hun geliefde en zeker ook iconisch toestellen afscheid. Emirates heeft een vloot van alleen maar A380 en Boeing 777 toestellen. De Airbus A380 toestellen zijn nu zeker niet interessant om in te zetten. Toch gaat Emirates de A380 weer inzetten, en wel voor cargo vluchten.

Onder de stof

Sinds het uitbreken van de coronacrisis is de vraag naar vliegreizen drastisch teruggelopen. In het begin werden bijna geen vluchten meer uitgevoerd, waarna een klein herstel in de zomerperiode is gekomen. Dat herstel was voor de meeste luchtvaartmaatschappijen van korte duurt.

Emirates heeft daarom ook besloten de A380 minimaal in te zetten. Toch wil de maatschappij geld blijven verdienen en daarom zet het meer in op cargo. In het verleden werden al enkele Boeing 777’s van de maatschappij tot cargotoestellen omgetoverd. Nu wil de maatschappij de Airbus A380 toestellen ook ingaan zetten voor cargo. Ze zullen dus ontdaan moeten worden van de ‘stof’ om weer naar verschillende plekken te kunnen vliegen.

Medische vracht

Om de hoeveelheid vracht te kunnen blijven vervoeren, gaat de vrachtafdeling van Emirates, SkyCargo de toestellen in gereedheid brengen. Dit moet ervoor zorgen dat tot 50 ton vracht per vlucht vervoerd wordt in het vrachtruimte. Ook bekijkt SkyCargo de mogelijkheid om de stoelen en bagagebakken boven de stoelen te gaan gebruiken. Hierdoor kan het volume van de te vervoeren cargo nog verder vergroot worden.Emirates haalt stof van A380 en zet ze in voor cargo

De vracht die SkyCargo vervoert is voornamelijk medische cargo. Door de aanhoudende coronacrisis blijft de vraag naar medische materialen groot. Zo vervoerde de eerste A380 ‘mini-freighter’ van Emirates medische cargo vanuit Seoul via Dubai naar Amsterdam.

Inzet Boeings en Airbustoestellen

De vrachtafdeling van Emirates bestaat uit een groot aantal toestellen met verschillende mogelijkheden. Hierdoor kan het gemakkelijk inspelen op de vraag van de klant. De vrachtvloot bestaat uit een aantal Boeing 777 Freighters, Boeing 777-300ER’s. Onlangs heeft Emirates 14 Boeing 777-300 toestellen ontdaan van de passagierstoelen in de economycabine. Hierdoor is een grote ruimte ontstaan waar vracht in vervoerd kan worden. Op deze wijze kan Emirates SkyCargo op dit moment maar liefst 135 bestemmingen aanvliegen en voorzien van de juiste cargo. Door de inzet van de Airbus A380 kan Emirates zelfs nog meer cargo vervoeren. Op deze manier wordt het toestel alsnog nuttig ingezet tijdens de huidige coronacrisis.

Emirates haalt stof van A380 en zet ze in voor cargo

Bron & beeldmateriaal: Emirates.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *