Schiphol verbouwingsupdate: Vertrek 1 & Lounge 1

Schiphol tweede verdieping

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Schiphol verbouwt al enige tijd aan Vertrek 1 en Lounge 1. Om diverse redenen heeft het project wat vertraging opgelopen, maar de verbouwingen zijn bijna klaar.

Hierdoor kun je straks o.a. sneller naar de veiligheidscontrole lopen als je alleen met handbagage reist. Ook zijn de eerste tien nieuwe securitylanes op de mezzanine vanaf eind deze maand operationeel.

Schiphol Vertrek 1 & Lounge 1

Aan Vertrek 1 werkt de luchthaven nu al ruim twee jaar. Daarbij is de tweede verdieping groter geworden en is er een nieuwe route naar het Panoramaterras gecreëerd. Ook zijn er twee nieuwe Business Class lounges gerealiseerd, de KLM Crown Lounge 25 en de Privium ExpressLounge.

Eigenlijk was het de bedoeling dat de eerste nieuwe securitylanes op de tweede verdieping afgelopen zomer in gebruik genomen werden. De eerste tien securitylanes gaan eind deze maand open en aan de overige elf stuks wordt nog hard gewerkt.

Ook komt er een directe route van de mezzanine vanuit de begane grond (Plaza). Hierdoor kun je straks direct naar de veiligheidscontrole lopen als je alleen met handbagage reist. Reis je met bagage, dan kun je via Vertrek 1 ook op meerdere punten naar de veiligheidscontrole op de mezzanine. De onderkant van deze mezzanine moet nog afgebouwd worden bij balies 7 en 8. Daar werkt de luchthaven de komende tijd ook aan.

Overzicht werkzaamheden

Op veel locaties is de luchthaven nu aan het verbouwen. In gebied A, B en C wordt momenteel gewerkt aan de directe doorgang van Plaza naar de mezzanine voor de veiligheidscontrole. Op dit moment is de luchthaven daar bezig met het plaatsen van de roltrappen en liften.

In gebied D wordt er gewerkt aan het plafond van balies 7 en 8. In gebied E worden er werkzaamheden gedaan voor de toiletten en de PRM-lounge. Ook zal de oude crewfilter gesloopt worden in gebied G. De oude route van Plaza naar de mezzanine zal ook verdwijnen, in gebied H zal de vloer dicht gemaakt worden.

Op de mezzanine komen de nieuwe securitylanes in gebied I. In gebieden J en K zal er gewerkt worden aan het plafond en de installaties.

Schiphol vertrek 1

Afbeeldingen ©Schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *