Schiphol opent nieuwe Privium ExpressLounge

privium lounge

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De nieuwe Privium ExpressLounge op Schiphol is geopend. Door de opening is er nu ook een Privium lounge beschikbaar voor Schengenreizigers.

Met Privium ben je sneller door de beveiliging- en paspoortcontrole op Schiphol en daarnaast zijn er nog een aantal andere voordelen. Bij de beveiligingscontrole kun je gebruik maken van een speciale doorgang en met de Irisscan ben je zo door de paspoortcontrole. Daarnaast zijn er speciale parkeerplaatsen op P1 en P3, en kun je gebruik maken van de Business Class incheckbalies bij diverse luchtvaartmaatschappijen waaronder Etihad, American Airlines, Lufthansa en Emirates.

Nieuwe Privium ExpressLounge open op Schiphol

De nieuwe lounge kun je op de tweede verdieping van Lounge 1 vinden. Deze is aan het begin van de D-pier gebouwd en is bestemd voor reizigers binnen het Schengen-gebied. Deze nieuwe lounge is iedere dag open tussen 06:30 en 13:00 uur. Voor reizigers buiten dit gebied is er de Privium Airside Lounge in Vertrek 1.

Franc Vink, Manager Premium Services bij Amsterdam Airport Schiphol, is trots op de nieuwe lounge:

We zien dat onze Privium leden sterk behoefte hebben aan een Lounge in het Schengengebied achter de securitycontrole. Een lounge die zich dichtbij de gates bevindt en waar je in alle rust comfortabel en ongestoord kunt werken of ontspannen. We zijn trots dat we de reis van onze Privium passagier met een verblijf in deze nieuwe lounge kunnen verrijken.

De Privium Airside Lounge wordt op dit moment vernieuwd. De verwachting is dat de werkzaamheden aan het eind van dit jaar afgerond zijn. De lounge wordt voorzien van meer ruimte en eigen sanitair. Als de lounge weer opent zullen er drie Privium lounges zijn op Schiphol: twee achter de veiligheidscontrole en de ClubLounge voor de controle.

Ook komen er op een aantal drukke locaties nieuwe of dubbele poorten. Deze zijn voorzien van de nieuwste apparatuur zodat je snel door de controle heen kunt lopen. Dit geldt voor zowel vertrekkende als aankomende passagiers. Nu kwam het namelijk nog wel eens voor dat je even moest wachten voordat je van de poort gebruik kunt maken omdat er meerdere Privium passagiers waren. De nieuwe poorten zijn begin 2021 allemaal beschikbaar.

Nieuwe privium poorten

Afbeeldingen ©Schiphol/BartBrussee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *