Positieve wijzigingen AAdvantage awards

American Airlines ziet af van Airbus en kiest voor Boeing 787

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

American Airlines komt deze week weer met een aantal positieve wijzigingen met betrekking tot AAdvantage awards. Vanaf nu betaal je namelijk geen wijzigingskosten meer voor awards. Vorige maand kwam American ook al met een aantal positieve veranderingen voor volgend jaar.

Geen wijzigingskosten meer op AAdvantage awards

Sinds 11 november betaal je bij AAdvantage geen kosten meer als je een awardticket wilt wijzigen. Ook vraagt American geen fee meer als je een award wilt annuleren en je miles terug in je account wilt hebben. Dit geldt voor zowel American Airlines vluchten als partnermaatschappijen. Als je een awardticket online annuleert krijg je direct je miles terug in je account, terwijl dit via de telefoon wel een paar dagen kan duren. Je kunt je awardticket annuleren tot op de dag van vertrek. Na het vertrek van je vlucht is het niet meer mogelijk om je miles terug te krijgen.

American AIrlines 767 business class
Vanaf nu betaal je geen wijzigingskosten meer op AAdvantage awards. (bron: American Airlines)

Deze wijziging is permanent en dus niet tijdelijk en heeft dus eigenlijk niets te maken met de uitbraak van de epidemie. Echter heeft deze verandering ook een negatieve kant. Doordat je nu een awardticket gratis kunt annuleren zullen mensen meer awards gaan boeken waardoor er minder awardbeschikbaarheid is. Ook gaat de waarde van de Executive Platinum status omlaag. Executive Platinum leden konden namelijk al awards gratis annuleren en wijzigen.

Geen kosten meer om een award telefonisch te boeken

Tot nu toe betaalde je een fee als je een award telefonisch liet boeken, maar alleen als je die vluchten niet online kon boeken. Tegenwoordig kun je de meeste maatschappijen online boeken, maar soms kan het nog wel lastig zijn om de juiste vluchten te vinden. Sinds 11 november betaal je gelukkig helemaal geen kosten meer als je een award telefonisch wilt boeken.

Nieuws van American Airlines
Vanaf nu betaal je geen kosten meer als je een award telefonisch laat boeken.

AAdvantage miles geldig tot juni 2021

Ook voor de geldigheid van je AAdvantage miles is er goed nieuws. Normaalgesproken vervallen miles 18 maanden nadat ze zijn bijgeschreven. Vanwege de uitbraak van de epidemie heeft American Airlines besloten dat alle miles tenminste geldig zijn tot juni 2021.

Conclusie

Vanaf 11 november betaal je bij American AAdvantage geen wijzigingskosten meer op awards. Ook kun je een awardticket voor vertrek gratis annuleren en krijg je je miles terug zonder daarvoor te betalen. Daarnaast vraagt AAdvantage geen fee meer als je een awardticket telefonisch wilt laten boeken. Dat zijn een aantal positieve wijzigingen waar andere frequent flyer programma’s nog van kunnen leren.

Uitgelichte afbeelding: American Airlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *