Ook China Airlines neemt afscheid van Boeing 747

Welke toestellen vliegen er rond met een SkyTeam Livery?

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Taiwanese luchtvaartmaatschappij China Airlines neemt afscheid van de Boeing 747. De maatschappij zet namelijk hun 4 van deze overgebleven jumbo jets te koop.

China Airlines zet ‘Queen of the Skies’ te koop

China Airlines is één van de weinige maatschappijen die dit jaar nog met een Boeing 747 rondvloog. De maatschappij heeft nu plannen om in het eerste kwartaal van 2021 afscheid te nemen van deze toestellen en zet ze daarom te koop. Het gaat hier om de toestellen met registratienummers B-18210, B-18211, B-18212, en B-18215. Al deze toestellen kwamen tussen december 2004 en april 2005 in de vloot en hebben dus een leeftijd van ongeveer 16 jaar. Eén van deze toestellen is trouwens de laatste en dus de nieuwste 747 die Boeing destijds heeft afgeleverd.

De Taiwanese maatschappij had in 2014 al plannen om de ‘Queen of the Skies’ uit te faseren. Men realiseerde zich toen al dat het viermotorig toestel in de toekomst plaats zal maken voor modernere tweemotorige toestellen. Zo begon de maatschappij al langzaam de Boeing 747’s te vervangen door Boeing 777-300ER toestellen en later ook door Airbus A350-900’s.

China Airlines A350
De Boeing 747 heeft de laatste jaren steeds meer plaatsgemaakt voor de A350.

In de vroegere jaren zette China Airlines de Boeing 747’s vooral in op long-haul routes naar Europa en Noord-Amerika. De laatste jaren werden deze toestellen vooral ingezet op routes binnen Azië. Van alle maatschappijen in de SkyTeam alliantie was China Airlines de enige maatschappij die een Boeing 747 in de SkyTeam livery had.

Einde van de Boeing 747

China Airlines is niet de enige maatschappij die stopt met de inzet van de Boeing 747 als passagiersvliegtuig. Door de uitbraak van de epidemie besloten meerdere maatschappijen wereldwijd, zoals British Airways en KLM hun Boeing 747 vloot vroegtijdig uit te faseren. Andere maatschappijen, zoals Lufthansa, Korean Air, Qantas en Virgin Atlantic zetten de viermotorige jumbo jets voorlopig aan de kant. Ondanks dat de Boeing 747 als passagiersvliegtuig bijna helemaal is verleden tijd is, wordt dit toestel nog wel veel ingezet voor vrachtvervoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *