Air France KLM Cargo speelt in op transport COVID-19 vaccin

Air France KLM Martinair Cargo staat klaar om COVID-19 vaccin te vervoeren

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De afgelopen weken zijn verschillende berichten in het nieuws te lezen geweest over een mogelijk vaccin tegen het COVID-19 virus. Verschillende farmaceuten zouden in de laatste testfase zijn voor het uiteindelijke vaccin. Als het vaccin tegen het COVID-19 virus er is, zal de verspreiding zo snel mogelijk plaats moeten gaan vinden. Verschillende bedrijven zijn al langere tijd bezig met de voorbereidingen voor deze verspreiding van het vaccin. Zo ook de cargo afdeling van Air France KLM Marinair die het COVID-19 vaccin willen vervoeren.

Vaccin

Op dit moment zijn een aantal farmaciebedrijven al ver met de ontwikkeling van een mogelijk werkend vaccin. Zo meldde het bedrijf Pfizer dat het vaccin in de derde fase zit en dat de resultaten positief zijn. Ook de bedrijven AstraZeneca en Moderna zijn al ver met hun onderzoek. Binnenkort zal blijken over de vaccins echt voldoende werkend zullen zijn. Als dat het geval is, zal snel overgegaan worden tot de verspreiding van het vaccin. Snelheid en voorzichtigheid is daarbij erg belangrijk. Het vaccin van Pfizer moet namelijk vervoerd worden bij een temperatuur van -70°C. En daar komt dus veel bij kijken.

Air France KLM Martinair Cargo staat klaar om COVID-19 vaccin te vervoeren

Air France KLM Martinair Cargo

Ten tijde van het uitbreken van de coronapandemie, sprong onder andere KLM Cargo al in op het vervoer van vele medische artikelen. Er werd een luchtbrug tussen Schiphol en Shanghai opgezet. Deze luchtbrug zorgde ervoor dat er vele tientallen miljoenen mondkapjes naar Nederland kwamen. Ook andere medische artikelen kwamen naar Nederland.Air France KLM Martinair Cargo staat klaar om COVID-19 vaccin te vervoeren

Om het toekomstige vaccin te kunnen transporteren zijn veel bedrijven al enige tijd bezig om hierop in te spelen. Zo ook Air France KLM Martinair Cargo. Deze vrachtdivisie van Air France-KLM heeft samen met haar logistieke partners naar oplossingen gezocht. Zo moeten de vaccins de gehele reis op de juiste temperatuur worden verstuurd.

Transporteren

De verwachting is dat er zo’n 15 miljard vaccins verspreid moeten worden over de hele wereld. Vele daarvan dus op een zeer lager temperatuur of tussen de +2 en +8°C. Bij Air France KLM Martinair Cargo hebben ze al jaren ervaring met temperatuur-gecontroleerd transport. Het bedrijf kreeg ook als eerste luchtvaartgroep een CEIV certificaat van de IATA. Om het COVID-19 vaccin te gaan vervoeren heeft Air France KLM Martinair Cargo vier maanden geleden een speciale afdeling opgezet. Deze afdeling is er voor gaan zorgen dat het bedrijf klaar is om het vaccin te gaan vervoeren.Air France KLM Martinair Cargo staat klaar om COVID-19 vaccin te vervoeren

Op Schiphol is enkele maanden geleden de Schiphol Pharma Hub geopend met meer dan 1.118m3 aan klimaat gecontroleerde ruimtes. Dit zal verder uitgebreid worden met nog een Cool Room van 2.061 m3. Ook bij de luchthaven in Parijs (CDG) is men bezig met het bouwen van een klimaat gecontroleerde opslag. Deze is bijna klaar voor oplevering. Daarnaast wordt er gewerkt met speciale containers die de temperatuur de gehele reis stabiel houden. Het bedrijf zegt dus klaar te zijn om het toekomstige COVID-19 vaccin te verspreiden.

Pieter Elbers, CEO KLM zegt het volgende over het aanstaande transport

Het zicht op de komst van een COVID-19 vaccin is heel goed nieuws. Het brengt tegelijk een nieuwe uitdaging met zich mee; snel en veilig wereldwijd vervoeren van miljarden vaccins. Daar zijn wij klaar voor en dat is te danken aan collega’s en partners die hier gezamenlijk hard aan hebben gewerkt.
Eerder mocht KLM al bijdragen aan de luchtbrug voor een goederenstroom van circa 90 miljoen mondkapjes, beschermende kleding en beademingsapparatuur. Nu gaan we het vaccin veilig en snel naar Nederland en de rest van de wereld brengen.
Ik ben er trots op dat onze Cargo collega’s deze complexe en verantwoordelijke taak gaan uitvoeren.

Bron & Beeldmateriaal: KLM, Air France KLM Martinair Cargo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *