Positieve veranderingen AAdvantage in 2021

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

American Airlines heeft onlangs een aantal positieve veranderingen aangekondigd in het AAdvantage programma voor 2021. Zo worden de kwalificatievereisten om elitestatus te behalen lager en krijgen Platinum Pro en Executive Platinum leden een aantal extra elitevoordelen. Ook krijgen AAdvantage eliteleden toegang tot elitevoordelen op basic economy tarieven.

Lagere AAdvantage kwalificatievereisten 2021

Eerder dit jaar verlengde AAdvantage elitestatus al met 12 maanden, wat inhoudt dat je status tot zeker begin 2022 geldig is. Daarnaast komt AAdvantage met lagere kwalificatievereisten in 2021. Nu komt American met plannen om gemakkelijker status te verdienen in 2021.

  • Alle activiteit in het vierde kwartaal van 2020 telt mee voor kwalificatie in 2021, wat betekent dat je eigenlijk 15 maanden de tijd hebt om je elitestatus te verdienen. Het gaat hier om Elite Qualifying Miles (EQM), Elite Qualifying Segments (EQS) en Elite Qualifying Dollars (EQD).
  • Kwalificatievereisten worden met 20% verlaagd

Elite kwalificatievereisten voor 2021 zijn:

  • Gold: 20.000 EQM’s OF 20 EQS’s EN 2.000 EQD’s
  • Platinum: 40.000 EQM’s OF 40 EQS’s EN 4.500 EQD’s
  • Platinum Pro: 60.000 EQM’s OF 70 EQS’s EN 7.000 EQD’s
  • Executive Platinum: 80.000 EQM’s OF 95 EQS’s EN 12.000 EQD’s

Nieuwe voordelen Platinum Pro en Executive Platinum

Vanaf volgend jaar introduceert AAdvantage en aantal nieuwe elitevoordelen voor Platinum Pro en Executive Platinum leden. Uit een recent onderzoek blijkt dat Executive Platinum leden tegenwoordig niet de 4 systemwide upgrades kunnen gebruiken. In plaats daarvan kunnen zij voortaan ook kiezen voor bijvoorbeeld een Admirals Club dagpas of extra AAdvantage award miles.

Sao Paulo
Executive Platinum leden kunnen binnenkort kiezen uit meerdere opties in tegenstelling tot alleen systemwide upgrades.

Platinum Pro leden gaan er zeker op vooruit, aangezien zij op dit moment nog niet bepaald extra veel voordelen ontvangen ten opzichte van Platinum leden. We kunnen dus spreken van zogenaamde ‘choice benefits’, net als bij Delta Air Lines. Meer details over deze voordelen worden binnenkort bekendgemaakt.

AAdvantage elitevoordelen ook geldig op basic economy tarieven

Sinds 1 oktober 2020 kunnen AAdvantage eliteleden ook op basic economy tarieven gebruikmaken van hun elitevoordelen. Zo is het voortaan als elitelid ook mogelijk om op de laagste tarieven gratis een stoel te selecteren (inclusief Main Cabin Extra) en in aanmerking te komen voor upgrades. Het nadeel hierbij is echter wel dat je vanaf 1 januari 2021 op basic economy tarieven geen Elite Qualifying Miles, Elite Qualifying Segments en Elite Qualifying Dollars meer kunt verdienen.

Dreamliner American Airlines ingezet tussen Schiphol & Philadelphia
Elitevoordelen zijn vanaf 1 oktober 2020 ook geldig op Basic Economy tarieven.

Conclusie

De laatste jaren zagen we het AAdvantage programma eigenlijk alleen maar verslechteren, maar dit zijn zeker een aantal positieve veranderingen. Het is goed nieuws dat leden extra tijd krijgen om te kwalificeren voor elitestatus. Ook de komst van extra elitevoordelen voor Platinum Pro en Executive Platinum leden is zeker een vooruitgang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *