Schiphol verbouwingsupdate: Vertrek 1 & Lounge 1

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Schiphol (ver)bouwt al enige tijd aan Vertrek 1 en Lounge 1. Vanwege een aantal verrassingen en het uitbreken van het Coronavirus hebben de verbouwingen vertraging opgelopen.

In Vertrek 1 wordt nu hard gewerkt aan de nieuwe luchthaven. De verbouwing voor Lounge 1 is uitgesteld tot 2022, met een volledige afronding in 2025.

Schiphol Vertrek 1

Aan Vertrek 1 werkt de luchthaven nu al ruim twee jaar. Daarbij is de tweede verdieping groter geworden en is er een nieuwe route naar het Panoramaterras gecreëerd. Ook zijn er twee nieuwe Business Class lounges gerealiseerd, de KLM Crown Lounge 25 en de Privium ExpressLounge.

Eigenlijk was het de bedoeling dat de eerste nieuwe securitylanes op de tweede verdieping afgelopen zomer in gebruik genomen werden. Door het ontdekken van asbest heeft de realisatie meer tijd gekost dan verwacht.

De eerste tien nieuwe securitylanes zullen nu eind november in gebruik genomen worden. De andere elf securitylanes zullen gefaseerd in gebruik genomen worden. In mei 2021 zijn alle 21 securitylanes in gebruik. Dat is een halfjaar later dan gepland.

Lounge 1

Voor Lounge 1 werkt de luchthaven nog aan het ontwerp. Schiphol is al wel begonnen met de bouw van een nieuwe toiletgroep en een nieuwe tegelvloer. Deze toiletgroep wordt gerealiseerd in de Runstraat.

De werkzaamheden die in 2021 zouden starten, zijn uitgesteld. De investeringen die gepland waren zijn vanwege het Coronavirus on hold gezet. De werkzaamheden in Lounge 1 zullen waarschijnlijk beginnen in 2022. Volgens de aangepaste planning zullen de werkzaamheden over vijf jaar afgerond zijn. De komende periode werkt de luchthaven aan het ontwerp- en inkooptraject.

Dit zijn alle werkzaamheden in Vertrek 1 en Lounge 1:

  • In Vertrek 1 komt er een mezzanine van 5.000 vierkante meter
  • Op deze mezzanine komen 21 securitylanes, inclusief CT-scans voor een snellere controle
  • Een nieuwe route naar het Panoramaterras
  • Een directe route naar Vertrek 1 voor passagiers zonder ruimbagage
  • De realisatie van een tijdelijk Security Filter van 1.500 vierkante meter, met 8 securitylanes
  • Lounge 1 zal groter worden, waarbij de achterliggende kantoren verhuizen. In totaal zal de 20.000 vierkante meter herontwikkelen.

Schiphol verbouwingsupdate

Afbeeldingen ©Schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *