Eindhoven Airport & Schiphol nemen aanvullende Coronamaatregelen2 min leestijd

Schiphol

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Schiphol en Eindhoven Airport nemen een aantal aanvullende Coronamaatregelen om o.a. de verspreiding van het virus te beperken. Daarbij kun je denken aan het verder verplichten van het dragen van gezichtsbescherming, een alcoholverbod, het eerder sluiten van winkels en het sluiten van eet- en drinkgelegenheden.

Coronamaatregelen Schiphol

Op Schiphol is het dragen van gezichtsbescherming verplicht vanaf het moment dat je de luchthaven binnenkomt tot je in het vliegtuig stapt. Nagenoeg alle luchtvaartmaatschappijen verplichten het dragen van gezichtsbescherming aan boord ook, dus feitelijk geldt het tot je op de je bestemming aankomt. Uiteraard gelden de bestaande maatregelen zoals de 1,5 meter afstand hier ook.

Ook zijn alle eet- en drinkgelegenheden voor de veiligheidscontrole alleen open om eten & drinken af te halen. Na de veiligheidscontrole zijn de meeste eet- en drinkgelegenheden wel open, deze zijn namelijk uitgezonderd van de overheidsmaatregelen. Je kunt hier een overzicht vinden van alle geopende eet- en drinkgelegenheden op de luchthaven.

Alle winkels, zowel voor als na de veiligheidscontrole, zijn vanaf 20:00 uur gesloten. Dit geldt niet voor de supermarkt op Schiphol Plaza. Tussen 20:00 uur s’avonds en 07:00 uur s’ochtends is er een alcoholverbod op de luchthaven. Het is dan niet toegestaan om alcohol te kopen of te nuttigen op Schiphol.

Wil je desinfecterende handgel meenemen, dan kan dit mits dit in een verpakking zit van maximaal 100ml. De handgel valt dan wel onder de vloeistoffenregels. Op de luchthaven kun je ook een aantal verkooppunten vinden waar je handgel en mondmaskers kunt kopen. Op de website van de luchthaven kun je een overzicht vinden met alle veelgestelde vragen.

Aanvullend op deze maatregelen kun je bijvoorbeeld ook de CoronaMelder app installeren op je mobiel. Je krijgt dan een waarschuwing als je in de buurt van iemand bent geweest die positief getest is op het Coronavirus.

Eindhoven Airport

Op Eindhoven Airport is het dragen van gezichtsbescherming nu ook verplicht in de parkeergarages P1 en P4. Daarnaast geldt deze verplichting ook voor het gebouw waar je alle verhuurautobedrijven gevestigd zijn.

In de General Aviaton terminal (privé en zakelijke reizen) is het dragen van gezichtsbescherming ook verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar. Deze verplichting geldt al langer voor de reguliere terminal op Eindhoven Airport.

De horeca in de terminal voor de veiligheidscontrole is alleen open om af eten en drinken te halen. Dit geldt ook voor de McDonalds onder de P1 parkeergarage. De winkels op de luchthaven blijven open tot 22:00 uur.

Op alle locaties moet je ook de al bestaande maatregelen volgen, zoals de 1,5 meter afstand. Ook is het verplicht om een ingevulde gezondheidsverklaring bij je de hebben. Je krijgt momenteel alleen toegang tot de luchthaventerminal als je reist. Het ophalen en wegbrengen van reizigers is in de terminal momenteel niet mogelijk, maar uiteraard kun je wel terecht in de parkeergarage (kiss & ride P1).

Herinrichting Eindhoven Airport krijgt gestalte

Afbeeldingen ©Schiphol/Eindhoven Airport/Roger Cremers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *