KLM vliegt weer naar deze bestemmingen in Noord-Amerika

InsideLook: Zo verspreid KLM Cargo coronavaccins wereldwijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het afgelopen jaar is voor onder andere KLM een uitdagend jaar geweest. Van veel bestemmingen en veel capaciteit, naar veel minder bestemmingen en weinig capaciteit aanbieden. Dit had natuurlijk alles te maken met de coronapandemie die in maart 2020 uitbrak. Hierdoor sloten landen hun grenzen en konden luchtvaartmaatschappijen ineens niet meer landen. Inmiddels lijkt er veel te veranderen en dat is positief. Zo vliegt KLM weer naar meer bestemmingen in Noord-Amerika en Europa.

Meer bestemmingen

KLM heeft de afgelopen periode verscheidene keren aangekondigd dat ze naar nieuwe bestemmingen gaan vliegen. In Europa zijn er op deze manier bestemmingen bijgekomen die KLM niet eerder aanvloog in de afgelopen seizoenen. Te denken valt aan Palma de Mallorca of Dubrovnik, andere bestemmingen kun je hier terugvinden.

InsideLook: Zo verspreid KLM Cargo coronavaccins wereldwijdDoor het ruime aanbod aan bestemmingen is de kans voor KLM groter dan ze in ieder geval kunnen gaan vliegen. Momenteel zijn er nog tal van reisrestricties. De hoop is dat deze steeds meer versoepeld zullen worden. Zeker als er straks een vaccinatiepaspoort is. KLM hoopt dan ook een groot deel van haar 96 Europese bestemmingen aan te kunnen vliegen.

Bestemmingen Noord-Amerika

Het netwerk van bestemmingen naar Noord-Amerika was een tijd flink gekrompen. Inmiddels is deze nagenoeg weer hersteld en op het oude niveau van 2019. Dit betekent dat dat KLM weer naar bijna alle bestemmingen vliegt. Eén bestemming vliegt de maatschappij dit seizoen niet zelf aan, dat is namelijk Salt Lake City. Deze bestemming in de Verenigde Staten wordt wel aangeboden vanuit Amsterdam, maar in samenwerking met Delta Air Lines.

De volgende bestemmingen biedt KLM aan vanuit Amsterdam:

Houston, Los Angeles, San Francisco, Las Vegas, Atlanta, Chicago, Minneapolis, New York, Washington DC, Boston, Vancouver, Calgary, Edmonton, Toronto, Ottawa, Montreal.

Of de bestemmingen Las Vegas en Minneapolis ook daadwerkelijk worden aangevlogen is nog afwachten. Dit heeft te maken met de reisrestricties tussen Europa en de VS. De intentie van KLM is echter om deze bestemmingen in de zomer wel weer te kunnen vliegen, om op deze manier het bestemmingsnetwerk in Noord-Amerika naar 16 te laten groeien.  Afhankelijk van de restricties zet KLM momenteel in lagere frequentie en stoelcapaciteit in. Mocht de situatie het toelaten, dan kan de frequentie of stoelcapaciteit verhoogd worden, aldus KLM.

KLM toestellen geparkeerd op Amsterdam Airport Schiphol (Bron: KLM)
Nu nog vaak geparkeerd, binnenkort weer veel in de lucht?

Boeken of wachten?

Wat is verstandig, wachten met boeken tot de restricties zeker weg zijn, of toch wel alvast boeken? Die keuze maak je natuurlijk zelf, maar KLM en ook Air France bieden een flexibel omboek- of annuleringsbeleid. Mocht je namelijk een ticket gekocht hebben naar New York voor begin juli, maar kun je tegen die tijd om wat voor reden niet reizen, dan annuleer je het ticket kosteloos. Je zit nergens aan vast en via de KLM Klantenservice of de website regel je eenvoudig de teruggave hiervan.

Het is positief dat ons bestemmingennetwerk in Noord-Amerika weer vrijwel op het oude niveau terug is als je kijkt naar het aantal bestemmingen. Noord-Amerika is een belangrijke markt voor KLM. De band gaat ver terug, wat blijkt uit het feit dat we dit jaar al 75 jaar op New York vliegen. Hopelijk worden de reisrestricties voor de Verenigde Staten, Canada en Mexico binnenkort versoepeld en komen er snel meer mogelijkheden om weer op reis te gaan naar Noord-Amerika. Een internationaal geldend vaccinatiepaspoort zou daarbij zeer behulpzaam zijn.

KLM President-directeur & CEO Pieter Elbers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *