KLM verlengt gunstige boekingsvoorwaarden tot eind 20213 min leestijd

KLM verlengt gunstige boekingsvoorwaarden

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

We zijn voorlopig nog niet af van de coronapandemie. Onder andere sectoren in de reisindustrie merken de gevolgen hiervan dagelijks. Daarom kondigde Flying Blue afgelopen week al aan de kwalificatieperiode van de statussen aan te passen. Deze week maakten KLM en Air France ook bekend dat de nu al gunstige boekingsvoorwaarden verder verlengt zullen worden. Hierdoor kun je met een gerust gevoel je reis voor later dit jaar boeken. Mocht het tegenzitten, dan kun je de reis dus gemakkelijk aanpassen.

Boekingsvoorwaarden

In normale omstandigheden zijn er verschillende boekingsvoorwaarden die gelden bij onder andere vliegtickets en pakketreizen. Door de huidige coronapandemie zijn onder andere hotel(ketens) en luchtvaartmaatschappijen genoodzaakt de boekingsvoorwaarden aan te passen. Door de aanpassingen komen ze de klanten tegemoet. In de meeste gevallen kun je bijvoorbeeld een hotelovernachting kort voor aankomst nog kosteloos annuleren. In het geval dat je een vliegticket direct bij de maatschappij hebt aangeschaft, zijn er ook voorwaarden waardoor je op het laatste moment nog kunt afzien van de reis. De meeste reisorganisaties duiden dit aan als ‘vertrouwd op reis-voorwaarden’.

Boeing 737 (PH-BCL) van KLM komt aan op Amsterdam Airport Schiphol (Bron: KLM)

Voorwaarden bij KLM

Onder andere KLM had tot op heden al vrij gunstige voorwaarden om een reis te boeken voor in de toekomst. Bij de laatst bekende boekingsvoorwaarden kon je namelijk reizen die geboekt waren vóór 31 maart 2021 kosteloos annuleren of omboeken (met uiterlijke vertrekdatum eind september 2021). Hier wijken KLM en Air France nu weer van af. Ze stappen namelijk over naar nog ‘genereuzere’ boekingsvoorwaarden, dit om de klanten nog meer tegemoet te komen. Natuurlijk hoopt het bedrijf hierdoor toch weer meer boekingen te mogen ontvangen, aangezien de eerste maanden van 2021 geen succesvolle waren.

Nieuwe boekingsvoorwaarden

Vanaf heden hebben KLM en Air France dus vernieuwde gunstige boekingsvoorwaarden. Hierbij kun je tickets met een geplande vertrekdatum vóór 31 december 2021 kosteloos aanpassen of annuleren. Hieronder zetten we de belangrijkste informatie voor je op een rijtje:

Omboeken:

  • De reisdatum kan worden aangepast zonder wijzigingskosten. Echter kunnen er tariefverschillen zijn die wel betaalt dienen te worden.
  • De bestemming kan gewijzigd worden zonder het betalen van de wijzigingskosten. De totale waarde van je oorspronkelijke ticket kan hierbij gebruikt worden.

Annuleren:

  • Je kunt, om wat voor reden dan ook, besluiten je reis te annuleren. Kies je voor annuleren van je ticket dan krijg je de volledige reissom in de vorm van een reisvoucher terug. Deze reisvoucher is één jaar geldig vanaf het moment van uitgifte. De reisvoucher is te gebruiken voor het boeken van een nieuwe vlucht. Mocht er een bedrag overblijven, dan krijg je een nieuwe voucher voor het resterende bedrag.

Boek je een nieuwe reis met een voucher, dan vervallen de boekingskosten. Ben je niet van plan binnen het jaar een reis te boeken, dan kun je ook via de klantenservice van KLM een terugbetaling van de voucher aanvragen. Alle voorwaarden van KLM lees je hier terug, die van Air France kun je hier lezen. In principe zijn de voorwaarden identiek.

Met deze nieuwe gunstige boekingsvoorwaarden komt KLM haar reizigers nogmaals tegemoet. Je kunt op deze manier met een veilig gevoel alsnog een ticket boeken. In het vervelendste geval wijzig of annuleer je je ticket dan later.

Bron & beeldmateriaal: KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *