Flying Blue verlengt status tot eind 20214 min leestijd

Flying Blue

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De coronapandemie lijkt voorlopig nog niet over te zijn. Ook in de reiswereld blijven het uitdagende tijden. Iedereen kijkt uit naar het moment dat we weer op reis kunnen. Eerder speelde Flying Blue al in op de beperkte mogelijkheden om te reizen, elite statussen werden verlengd met een jaar. Ook nu is het lastig om de Flying Blue status te behouden vanwege de vele inreisverboden. Flying Blue heeft dan ook besloten de geldigheid van de status ook in 2021 te verlengen. Deze maatregel geldt voor leden met een einddatum van de reguliere kwalificatieperiode tussen nu en december 2021.

Flying Blue status

Afgelopen jaar behielden alle Silver, Gold en Platium leden hun status al. Ook al hadden ze niet voldoende XP bij elkaar gevlogen met bijvoorbeeld KLM, Air France of Delta. De kwalificatieperiode is toen met 12 maanden verlengd. Dit zorgde ervoor dat men dus niet bang hoefde te zijn om de bij elkaar gevlogen status te verliezen. Omdat het huidige jaar er tot op heden nog niet heel positief uitziet qua reizen, gaat de verlenging door voor deelnemers met een kwalificatieperiode tussen heden en december 2021.

Dit is dus goed nieuws voor Silver-, Gold- of Platinum-deelnemers van het Flying Blue programma. Je status zal ook dit jaar automatisch met 12 maanden verlengd worden.

Hoe werkt deze verlenging van status?

Zoals gebruikelijk worden er op de einddatum van je kwalificatieperiode, de benodigde XP afgeschreven. Voor Silver ligt het aantal XP op 100, Gold 180XP en Platinum 300XP. Net als in het afgelopen jaar schrijft Flying Blue eventueel missende XP voorafgaand aan de afschrijving bij. Hierna worden de benodigde XP voor het behoud van je status afgeschreven.

Bijvoorbeeld: Je bent op dit moment een Silver-deelnemer en hebt 75XP. Je kwalificatieperiode eindigt april 2021. Je mist dus nog 25XP voor het behoud van je Silver status. Flying Blue schrijft de 25 ontbrekende XP bij op je account, waarna er 100XP voor het behoud van de Silver status van je account afgeschreven worden.

Ben je Gold-deelnemer bij Flying Blue met een kwalificatieperiode april 2021 en heb je 220XP? Dan schrijft Flying Blue de benodigde 180XP voor behoud van de Gold status af. Voor de nieuwe kwalificatieperiode start je met 40XP.Flying Blue Promo Awards Maart 2018

Roll-over XP

Niet voor iedereen zullen de nieuwe maatregelen goed uitvallen. Heb je namelijk al voldoende XP bij elkaar gespaard, dan zullen deze gewoon afgeschreven worden. Hier is dus geen compensatie voor.

Echter, had je het afgelopen jaar roll-over XP, dan zullen die behouden worden.

Bijvoorbeeld: Je was afgelopen jaar Platinum-deelnemer en startte je kwalificatieperiode met 100XP (roll-over XP). Het lukte je om in de kwalificatieperiode vorig jaar nog 100XP bij elkaar te vliegen. Je komt in totaal uit op 200XP, 100XP te weinig voor het behalen van de Platinum status voor het nieuwe jaar. Door de coronapandemie besloot Flying Blue dit aan te vullen, zodat je je status behield. Er kwamen dus 100XP bij, waarna er 300XP afgeschreven zijn. De 100 roll-over XP van de vorige kwalificatieperiode zijn aan het begin van je huidige kwalificatieperiode weer bijgeschreven zodat hierin geen achterstand is ten opzichte van je eerdere kwalificatieperiode. Deze zelfde hoeveelheid roll-over XP zullen ook nu weer worden veiliggesteld. Eindigt je kwalificatieperiode april 2021, dan zullen in mei 2021 de 100 roll-over XP weer zijn bijgeschreven.

Platinum (for Life)

Voor de Flying Blue Platinum-deelnemers is er ook goed nieuws. Ook deze kwalificatieperiode telt gewoon weer mee voor de Platinum for Life status. Vlieg je de huidige periode dus niet, wat de reden daarvoor ook is, dan blijft je status behouden en krijg je er één jaar bijgeteld op de Platinum for Life teller.

Bijvoorbeeld: Je bent 8 jaar aaneengesloten Platinum-deelnemer geweest en de huidige kwalificatieperiode eindigt op 31 december 2021. Door de nieuwe verlenging van Flying Blue behoud je je niveau. Op 1 januari 2022 begint je 9e opeenvolgende jaar van Platinum.

Samengevat

De Flying Blue status van deelnemers, met een kwalificatieperiode van heden tot december 2021, wordt met 12 maanden verlengd. Stel je bent nu Silver-deelnemer en je periode eindigt april 2021, dan zul je vanaf mei 2021 wederom een Silver status hebben voor 12 maanden.

Voor Platinum-deelnemers telt ook deze kwalificatieperiode weer mee om het Platinum for Life niveau te behalen.

Had je aan het begin van je huidige kwalificatieperiode roll-over XP? Deze krijg je ook weer bijgeschreven aan het begin van je volgende kwalificatieperiode.

Bron: Flying Blue

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *