Heathrow komt met extra heffing op vliegticket

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Londen-Heathrow heeft onlangs een extra heffing ingevoerd voor alle passagiers die reizen vanaf deze luchthaven. De extra heffing heeft te maken met de pandemie. Luchthavens hebben op dit moment namelijk te maken met lagere passagiersaantallen en maken daardoor meer kosten. Om diezelfde reden besloot Londen-Heathrow daarom een paar maanden geleden terminal 4 tot eind dit jaar te sluiten.

Elk vliegticket vanaf Heathrow nu € 10,- duurder

De tijdelijke sluiting van terminal 4 blijkt niet voldoende te zijn om de kosten te dekken. Daarom hebben ze op Heathrow maar besloten om de reiziger deze kosten te laten betalen. Met deze ‘United Kingdom Exceptional Regulatory Charge’ is elk vliegticket vanaf Londen-Heathrow £ 8,90 (ongeveer € 10,-) duurder geworden. Deze heffing komt dus bovenop alle andere heffingen die je op je ticket betaalt. In onderstaande boeking zien we dat een vlucht van Londen-Heathrow naar Amsterdam nu € 10,15 duurder is en dit komt dus door de invoering van de ‘United Kingdom Exceptional Regulatory Charge’.

heathrow, belasting

Op zich is het te begrijpen dat luchthavens met extra heffingen komen, aangezien er door de pandemie minder vraag is naar vliegtickets. Aan de andere kant is Londen-Heathrow wereldwijd al de luchthaven met de hoogste heffingen. Met de invoering van deze nieuwe heffing wordt de vraag naar vliegtickets in ieder geval niet aangemoedigd. We weten natuurlijk niet wat de gevolgen nog zijn van de pandemie en hoe groot deze impact nog zal zijn op de luchtvaart. De extra heffing geldt zeker t/m 31 december 2021.

Conclusie

Londen-Heathrow heeft onlangs een extra heffing doorgevoerd op alle vluchten met vertrek vanaf deze luchthaven. De zogeheten ‘United Kingdom Exceptional Regulatory Charge’ komt bovenop alle andere heffingen. Aangezien luchthavens op dit moment meer kosten maken, zou je je kunnen afvragen welke luchthavens nog meer een extra heffing gaan invoeren. Het heffen van extra heffingen op vliegtickets is echter niet de oplossing aangezien vliegtickets daardoor duurder worden. Daardoor nemen de vraag en dus ook de inkomsten van een luchthaven nog verder af.

Uitgelichte afbeelding: eigen werk

Reacties

  1. Van Gooiland zegt

    Het betreft hier een heffing. Belasting kan alleen worden opgelegd door de overheid, niet door een particuliere maatschappij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *