Sluiting Heathrow Terminal 4 tot eind 20212 min leestijd

Sluiting Heathrow Terminal 4 tot eind 2021

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Verwacht herstel van de luchtvaart blijft in ieder geval op de korte termijn nog uit. De toeristensector is hard geraakt door de uitbraak van het coronavirus. Hoewel in sommige landen het aantal vluchten wordt opgevoerd, is eerder uitzondering dan regel. Zo ook in het Verenigd Koninkrijk. Hier is op dit moment ook een strenge lockdown en moet je aan allerlei vereiste voldoen om het land binnen te komen. De verschillende luchthavens in het land merken dat ook, waaronder de grootste luchthaven van het land. Heathrow Airport is dan ook genoodzaakt om de sluiting van Terminal 4 te verlengen.

Passagiers

Allerlei zaken zitten de toeristensector in het Verenigd Koninkrijk tegen. De naderende definitieve Brexit, het coronavirus en de bijbehorende restricties. En als laatste de recente aankondiging van de toeristenbelasting. Deze maatregelen zorgen er vanaf 1 januari 2021 voor dat internationale toeristen niet meer tax-free kunnen winkelen. Dit zou volgens Heathrow topman Holland-Kaye alleen al zorgen voor een vermindering van 2.000 banen in de retail op de luchthaven.

Door de coronacrisis en de bijpassende reisrestricties zijn de passagiersaantallen dramatisch teruggelopen. Afgelopen maand (november) mocht de luchthaven 747.000 reizigers ontvangen. Dat is een afname van 88% ten opzichte van een jaar eerder. Van begin dit jaar tot eind november is de afname ten opzichte van 2019zo’n  71,8%. Niet alleen passagiersaantallen zijn veel lager. Ook het transport van cargo is lager dan in 2019. Van begin dit jaar tot eind november is er een afname te zien van 29%. Sluiting Heathrow Terminal 4 tot eind 2021

Sluiting

Vanwege het erg lage aantal passagiers dat momenteel naar en via Heathrow reist, is de luchthaven genoodzaakt maatregelen te nemen. De verwachting was dat er economisch herstel zou komen in de loop van 2021. Maar ook deze verwachting is inmiddels bijgesteld. Daarom blijft de al sinds mei gesloten Terminal 4 dicht. De sluiting van Heathrow Terminal 4 zal naar verwachting tot eind 2021 duren. Deze Terminal wordt voornamelijk gebruikt door SkyTeam partners, waaronder KLM, Air France en Saudia. Deze terminal heeft ook een SkyTeam Lounge, waarover je hier een Review kunt lezen.

Sluiting Heathrow Terminal 4 tot eind 2021

Steun

Heathrow topman John Holland-Kaye vraagt de Britse overheid om steun. Zonder steun wordt het nog lastiger voor de luchtvaart om deze zware tijden te overleven. Tevens zou de steun ervoor moeten zorgen dat zowel zakelijke reizigers als reizigers voor toerisme gestimuleerd worden naar het land af te reizen. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat men geld uitgeeft in het land, wat weer goed is voor de economie. Tevens hint de topman op de afschaffing van de toeristenbelasting en lagere belastingtarieven voor de luchthavens.

Bron & beeldmateriaal: Heathrow Airport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *