Review: SkyTeam Lounge London Heathrow Airport

Review - SkyTeam Lounge Heathrow Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Afgelopen januari was ik voor mijn werk in London, eerder schreef ik al over mijn verblijf daar.

Heen vloog ik via London City Airport (LCY). Een prettig, klein en compact vliegveld. Op de terugweg vertrok ik via London Heathrow Airport (LHR) met KLM naar Amsterdam. Hier heb ik voor gekozen om onder andere gebruik te kunnen maken van de SkyTeam Lounge.

SkyTeam Lounges

Over de gehele wereld heeft de het SkyTeam verschillende hubs. Op sommige van die hubs hebben ze enkele eigen lounges. Eerder schreef Steven al een review over zijn ervaringen in Dubai. Het SkyTeam heeft ook eigen lounges in Vancouver, Istanboel, Beijing, Hong Kong, Sydney en London Heathrow.

Transport naar het vliegveld

Terminal 4 is ingericht voor onder andere de vluchten die uitgevoerd worden door SkyTeam Partners. Er zijn nog enkele andere airlines die vanaf deze terminal vliegen.

Om bij het vliegveld te arriveren zijn er enkele mogelijkheden:

  • Bus,
  • Auto,
  • Taxi,
  • Subway Piccadilly Line (gaat naar Cockfosters Station, via o.a. King’s Cross St. Pancras Station en Piccadilly Circus Station in het centrum van Londen.),
  • Heathrow Connect,
  • Heathrow Express.

Zelf heb ik gekozen om met de Heathrow Connect te gaan. Deze gaat vanaf Paddington Station ongeveer om het uur. Buiten het feit dat deze trein mooi aansloot op mijn reisschema is deze ook een stuk goedkoper dan concurrent Heathrow Express. Je kunt ook met de Subway gaan, deze doet er alleen langer over, omdat de Subway op elk tussengelegen station stopt.

Heathrow Connect

London Heathrow Airport

Aangekomen op de luchthaven in Terminal 4 ben je vrij snel vanaf het station bij de incheckbalies. Door mijn SkyTeam Elite Plus status kon ik mijn bagage vrij vlot achterlaten. De jongedame bij de incheckcounter was vriendelijk en gaf aan waar we moesten zijn voor de securitycheck en de lounge.

Bij de securitycheck gekozen voor de ‘Fast Track. Het is lang geleden, maar dit was echt wat je zegt een snelle security check. Ik was de enige en bij de securitycheck stonden 4 mensen om te helpen.

Na de check richting de SkyTeam Lounge gewandeld. Je gaat vanaf de securitycheck naar rechts en wandelt in ongeveer 5 minuutjes naar deze lounge. De ingang is rechts van ‘Apostróphe’. Je vindt hier ook de toegang tot de ‘Etihad Executive Lounge’

Fast Track London Heathrow
Ingang LHR SkyTeam Lounge

Entree

Bij aankomst in de SkyTeam London Heathrow Lounge werd ik welkom geheten door de dame achter de balie. Ze vroeg om mijn boardingpass. Na goedkeuring gaf ze aan dat ik beter boven plaats kon nemen, omdat het beneden drukker was. Hop naar boven dus. Een ruime trap brengt je naar de volgende verdieping, waarna je aankomt in een ruimte die er ongeveer hetzelfde uitziet als een etage lager. Voordat je naar boven gaat vind je links van de trap een ruimte waar je eventueel je trolley kunt achter laten.

SkyTeam Lounge

De lounge is ruim opgezet, zowel op de begane grond als eerste etage is er een groot eiland voorzien van eten en drinken. Er is heel veel zitruimte. Men heeft geprobeerd aan elke soort reiziger te denken, er zijn namelijk gezellige zitjes waar je met meerdere mensen kunt gaan zitten. Ook zijn er plekken waar je als reiziger nog even wat kan werken en meer afgeschermd kunt zitten. Bij de zitplekken aan de muur of raamzijde kun je ook je apparatuur opladen. Zowel met USB als met een Britse stekker.  Op de begane grond en eerste verdieping is het mogelijk om bij het raam te zitten. Je hebt hier uitzicht op de verschillende gates die nabij zijn. Best leuk om even wat vliegtuigen te spotten die net arriveren of vertrekken.

Op enkele plekken in de lounge hebben ze computers en tablets aanwezig om bijvoorbeeld nog wat op te zoeken of een spelletje te spelen. Als je je eigen laptop of tablet mee hebt kun je gebruik maken van het prima WiFi-netwerk. Wil je graag even lezen? Er zijn zowel op de begane grond als op de eerste etage kasten aanwezig met verschillende tijdschriften en kranten. Ook zijn er speciale ruimtes waar je met een groep kunt plaatsnemen, bijvoorbeeld om nog even te vergaderen.

Het geheel is ingericht met een muur met planten samen met prettige kleuren licht. Ook is in deze SkyTeam Lounge gekozen voor stoelen en tafels met zachte kleuren. Hier en daar zie je ook de houtenconstructies terug zoals bij andere SkyTeam Lounges. Het geheel zorgt voor een natuurlijke en rustige uitstraling.

SkyTeam Lounge Londen Heathrow

Leeshoek

Privé-ruimtes – af te sluiten met deur.
Uitzicht op gates en landingsbaan
Plattegrond SkyTeam Lounge

Even wat eten en drinken

Je kunt kiezen uit salades, sandwiches, warme maaltijd en desserts. Ook is er een bar aanwezig met verschillende soorten non-alcoholische en alcoholische dranken. Er is ook keuze uit kleine snackjes, zoals chips of nootjes. Ik moet zeggen dat er veel keuze is!

Aan de andere kant van de lounge staat ook een barretje met enkele dranken en een koffie- en thee automaat. Er loopt continue personeel rond om alles netjes en aangevuld te houden. Als je vragen hebt over bijvoorbeeld het eten dan kon je hen gemakkelijk aanspreken.

Eiland met hapjes

Bar met dranken
Barretje achterin lounge voor koffie, thee of andere drankjes.

Relax en opfrissen

Aan reizigers die een lange reis achter de boeg hebben, of nog op reis te gaan hebben, is er ook gedacht.

Op de begane grond is een doucheruimte en massageruimte. In deze ruimte kun je de keuze maken om gemasseerd te worden door een van de masseurs. Ik was te laat denk ik, want er kwam een dame op mij aflopen die in gebrekkig Engels probeerde uit te leggen dat de massage over was. Wel kon ik gebruik maken van een van de massagestoelen die ook in de ruimte aanwezig zijn.

Ik koos er vandaag voor om alleen even te gaan douchen in een van de ruimtes. Ik kreeg van dezelfde dame een stapeltje handdoeken. Ze vroeg ook of ik nog iets nodig had, te denken aan een kam, scheerspullen etc. Toen ze alles had uitgelegd en meegegeven, kon ik doorlopen naar een van de beschikbare douches.

De douche was ruim en voorzien van een douche (logisch), toilet en wastafel. Persoonlijk vond ik de ruimte wat kil en hadden ze hier best wat meer sfeer aan mogen geven. In de douche zelf hing een soort flacon voor de zeep. Al met al een prima doucheruimte, al heb ik hier en daar wel al wat luxere doucheruimtes gezien.

Doucheruimte

Ben je net geland en ga je pas later weer verder, of start je reis hier op London Heathrow Airport en vlieg je met een van de SkyTeam-partners? Dan is deze SkyTeam Lounge een perfecte plek om even bij te komen, wat te eten of drinken of misschien wel even op te frissen. Ben jij al eens verbleven in deze lounge? Laat me weten hoe jouw ervaring was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *