Berlin Brandenburg worstelt met temperatuurproblemen

Opening Berlin Brandenburg Airport eindelijk in zicht

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na een vertraging van ruim 10 jaar werd de nieuwe luchthaven Berlin Brandenburg vorig jaar in oktober dan eindelijk geopend. Maar zelfs na de opening duikt er alweer een nieuw probleem op. De luchthaven worstelt namelijk met temperatuurproblemen.

Koud in de vertrekhal

Het treinstation ligt net als bij Schiphol onder de luchthaven. Met de roltrap sta je daarom al binnen een paar minuten in de vertrekhal. Ideaal zou je denken! Alleen doordat beide ruimtes zowat aan elkaar zijn verbonden, is het in de vertrekhal net als op het treinstation in de wintermaanden erg koud. Afgelopen week lag de temperatuur er op bepaalde momenten van de dag zelfs onder de 10 graden! Daarom zijn de check-in balies in het midden van de terminal op dit moment gesloten. Gewoonweg omdat het er te koud is dus.

Opening Berlin Brandenburg Airport eindelijk in zicht
De vertrekhal van Berlin Brandenburg is direct met het treinstation verbonden.

Naast de temperatuurproblemen in de vertrekhal is er nog meer aan de hand. Een paar weken geleden waren er namelijk ook al problemen bij de veiligheidscontrole. Medewerkers kregen namelijk meerdere keren te maken met schokken van de veiligheidsscan terwijl zij de bagage van passagiers aan het controleren waren. Alleen al op 6 januari vonden er 11 incidenten plaats waardoor medewerkers zelfs naar het ziekenhuis moesten worden gebracht.

Conclusie

Zelfs na de met 10 jaar vertraagde opening worstelt Berlin Brandenburg nog steeds met aanhoudende problemen. De snelle en open verbinding tussen het treinstation en de vertrekhal is mooi, maar daardoor is het er in de wintermaanden wel erg koud. Voorlopig is het sluiten van een aantal incheckbalies de enige oplossing, omdat er op dit moment door de pandemie minder passagiers zijn. Er wordt nu gewerkt aan een oplossing voor de lange termijn, maar hoe en wat is nog onduidelijk.

Beeldmateriaal: Berlin Airports

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *