Schönefeld wordt Berlin Brandenburg Terminal 5

Opening Berlin Brandenburg Airport eindelijk in zicht

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De IATA-code SXF zal dit najaar voorgoed verdwijnen. De drielettercode maakt namelijk vanaf 25 oktober plaats voor BER, wat de IATA-code is voor de nieuwe luchthaven Berlijn Brandenburg. In die week gaat namelijk de winterdienstregeling in. Het nieuwe terminalgebouw en landingsbanen van Berlijn Brandenburg liggen vlakbij de voormalige luchthaven Berlijn Schönefeld. Gezien het verwachte grote aantal reizigers in de toekomst, tovert men deze luchthaven om tot Berlijn Brandenburg Terminal 5. De opening van Berlijn Brandenburg was diverse keren uitgesteld. Als alles goed gaat opent de nieuwe luchthaven op 31 oktober 2020 haar deuren.

Opening Berlin Brandenburg Airport eindelijk in zicht
Berlin Brandenburg opent haar deuren eind oktober.

Berlin Brandenburg Terminal 5

Chief Executive Officer Engelbert Lütke Daldrup laat weten dat de voormalige luchthaven Berlin Schönefeld een belangrijk onderdeel zal uitmaken van Berlin Brandenburg. “Met de nieuwe technologie en faciliteiten kunnen we de komende jaren de passagierstroon in terminal 5 prima aan”. Dit betekent ook dat de passagiersstroom tijdens de coronamaatregelen niet veel hinder zal ondervinden. Voordat men het huidige Berlin Schönefeld daadwerkelijk zal omtoveren in Berlin Brandenburg terminal 5, moet nog wel het nodige werk verricht worden. Denk hier bijvoorbeeld aan het veranderen van de drielettercode’s op alle plaatsen in de terminal.

Opening Berlin Brandenburg Airport eindelijk in zicht

Berlin Tegel open tot november

Als de nieuwe luchthaven Berlin Brandenburg haar deuren opent, zal Berlin Tegel voorgoed gaan sluiten. Er was de laatste maanden nogal wat onduidelijkheid over wanneer al het vliegverkeer nu wordt verplaatst naar de nieuwe luchthaven. Zoals het er nu naar uitziet, zal Berlin Tegel op 8 november haar deuren sluiten. Dat is precies een week na de opening van Berlin Brandenburg.

Beeldmateriaal: Berlin Brandenburg Airport

Bron van info: Aviation24

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *