Air France vaker naar het Caribisch gebied

Air France B777-200 (©Air France)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air France gaat het aantal vluchten naar het Caribisch gebied uitbreiden. Vanaf 17 december 2020 voert de luchtvaartmaatschappij ook vluchten uit naar Pointe-à-Pitre (Guadeloupe) en Fort-de-France (Martinique) vanaf Parijs Charles de Gaulle. Deze vluchten komen naast de vluchten die al gepland staan vanaf Parijs Orly. Tickets voor deze vluchten zijn al te koop via de Air France website en andere (online) travel agents.

Air France vaker naar Guadeloupe & Martinique

Per dag zullen er maximaal drie vluchten zijn naar de twee eilanden. Pointe-à-Pitre en Fort-de-France zijn vanaf december dus te bereiken vanaf de twee Air France hubs in Parijs. Hier kunnen passagiers ook gemakkelijk overstappen, al gaat er geen directe vlucht naar Orly vanaf Schiphol.

Dit is het schema naar Guadeloupe en Martinique:

  • Pointe-à-Pitre
    • 17 wekelijkse vluchten vanaf Parijs Orly
    • 4 wekelijkse vluchten vanaf Parijs Charles de Gaulle (dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag)
  • Fort-de-France
    • 16 wekelijkse vluchten vanaf Parijs Orly
    • 3 wekelijkse vluchten vanaf Parijs Charles de Gaulle (maandag, vrijdag en zaterdag)

Naar beide bestemmingen vliegt Air France met een Boeing 777. De luchtvaartmaatschappij heeft wel diverse configuraties, dus het is verstandig om vooraf te controleren welke vlucht je het beste kunt nemen. Aan boord van het toestel is een Economy, Premium Economy en Business Class cabine. Eind dit jaar moeten alle toestellen ook voorzien zijn van Wifi. Hier lees je hoe dit precies werkt bij deze luchtvaartmaatschappij.

De Business Class heeft diverse configuraties. Er is een versie met stoelen die niet geheel plat kunnen, deze staan in een 2-3-2 opstelling. Daarnaast is er ook een versie met een 1-2-1 opstelling waarbij de stoelen wel geheel plat kunnen. In deze opstelling heeft iedere Business Class passagiers ook direct toegang tot het gangpad. Je kunt bijvoorbeeld via Seatguru bekijken wat de beste stoelen zijn aan boord van het toestel.

Air France Caribisch Gebied
Air France vaker naar het Caribisch gebied (©gcmap)

Afbeelding ©AirFrance

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *