Zo werkt WiFi bij Air France, ook binnen Europa3 min leestijd

Zo werkt WiFi bij Air France, ook binnen Europa

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air France heeft al enkele jaren geleden de uitrol van WiFi in alle toestellen aangekondigd. Eind van dit jaar zouden alle toestellen voorzien moeten zijn van WiFi op elk long en shorthaul toestel. Of dat gaat lukken is nog niet zeker. Wellicht dat het Coronavirus roet in het eten heeft gegooid? Hoe dan ook, een groot deel van de toestellen is al uitgerust met de WiFi-technologie. In dit artikel leggen we uit hoe de WiFi bij Air France werkt, ook op Europese vluchten.

Neem plaats

Na het afgeven van je bagage en het passeren van de verschillende checks, is het bijna tijd om het vliegtuig binnen te gaan. Wellicht neem je nog een snack op het vliegveld of in een van de lounges. En dan is het tijd om te boarden. In het vliegtuig berg je de eventuele handbagage op en daarna neem je plaats in je stoel.

Heb geduld, want je kunt op dat moment nog niet verbinden met het WiFi-netwerk van Air France. Voordat dat kan moet je eerst nog wachten op de veiligheidsinstructies aan boord. Hierna stijg je op en dan op voldoende hoogte, kun je gebruikmaken van de WiFi!

Zo werkt Wifi bij Air France, ook in Europa
Uitleg over de WiFi aan boord bij Air France

Connecten

Voordat je dus verbinding kunt maken met de WiFi van Air France ben je alweer een poosje verder. Air France maakt al haar toestellen gereed voor gebruik van WiFi aan boord. Verschillende toestellen zijn nog niet uitgerust met WiFi aan boord. Wil je er zeker van zijn dat het toestel waarmee je vliegt voorzien is van WiFi, dan moet je bij het aan boord gaan even goed opletten. Wanneer je gaat boarden zie sticker met een wolkje naast de deur. Daarin staat ‘WiFi on Board’. Je weet nu zeker dat je straks hoog in de lucht kunt internetten.

Eenmaal in de lucht moet je dan eerst connecten met het juiste netwerk. Hieronder lees je stap voor stap hoe dat werkt:

 • Dat doe je door natuurlijk bij vertrek je device(s) op ‘Airplane-mode’ te zetten.
 • Als dat gelukt is, ga je naar de instellingen van je device.
 • Ga naar het WiFi gedeelte in de instellingen.
 • Maak verbinding met het AirFranceCONNECT netwerk. Dat doe je door hierop te klikken.
 • De verbinding wordt gemaakt. Als het goed is opent er een nieuw venster.

Deze diashow vereist JavaScript.

Kies je WiFi-pakket

Eenmaal verbinding gemaakt, moet je één van de drie pakketten kiezen die Air France aanbiedt. Elk pakket heeft namelijk andere voorwaarden en natuurlijk bijbehorende kosten. Dit is ook weer afhankelijk van de lengte van je vlucht. Je kunt kiezen uit de volgende pakketten:

 • Message Pass;
  Bij dit pakket kun je gratis gebruik maken van het WiFi-netwerk van Air France. Je kunt dan alleen berichtjes sturen via bijvoorbeeld WhatsApp of iMessage. Foto’s versturen, downloaden en internetten zijn niet mogelijk.

  Zo werkt Wifi bij Air France, ook in Europa

 • Surf Pass;
  Bij het pakket ‘Surf’ kun je ook internetten, mails versturen of op Social Media. Dit pakket is niet gratis en varieert in prijs. Dit heeft te maken met de vluchtduur.Zo werkt Wifi bij Air France, ook in Europa
 • Stream Pass;
  Bij dit laatste, en tevens duurste pakket, kun je nog iets meer. Je kunt bovenop de eigenschappen van het ‘Surf’ pakket ook nog muziek of video’s streamen via bijvoorbeeld Spotify of YouTube.

Kies uiteindelijk het pakket dat je het liefst wilt. Als het een betaald pakket is, dan moet je de betaling eerst voltooien alvorens gebruik te maken van het internet. De betaling doe je met een Creditcard, PayPal of Flying Blue Miles.

Wat kun je met het internet doen?

Ongeacht of je voor het gratis of betaalde pakket kiest, kun je gebruikmaken van het entertainment dat Air France op intercontinentale en vluchten binnen Europa aanbiedt. Zodra je verbinding hebt gemaakt krijg je te zien welke soort content er allemaal beschikbaar is. Zo kun je kiezen uit de volgende soorten content:

 • Kranten,
 • Tijdschriften,
 • Films,
 • Documantaires/TV shows,
 • Muziek,
 • Flight Tracker,
 • Spelletjes.
Zo werkt Wifi bij Air France, ook in Europa
Entertainment mogelijkheden op je eigen device.

Op zowel intercontinentale als Europese vluchten kun je dus van verschillende content genieten. En dat allemaal gratis.

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *