British Airways verlengt versoepeld boekingsbeleid

British Airways’ eerste A350 geland op Londen Heathrow

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De reiswereld is flink van slag door de wereldwijde uitbraak van het Coronavirus. Ook nu blijft het nog lastig om op de korte termijn te voorspellen hoe de situatie op bijvoorbeeld een vakantiebestemming is. Om reizigers meer flexibiliteit te bieden bij een eventuele wijziging van de boeking hebben veel airlines aangepaste boekingsvoorwaarden. British Airways past het boekingsbeleid aan en verlengt nu de mogelijkheid om tickets kosteloos om te boeken.

Flexibel tarief

De mogelijkheid tot het wijzigen van vluchtdata of bestemming was natuurlijk al langer mogelijk. Afhankelijk van het type ticket betaal je hiervoor een (forse) toeslag. Veel airlines rekenen momenteel geen kosten voor het wijzigen van een boeking. Toch verschillen de exacte voorwaarden per airline. Zo bieden Air France, KLM, Transavia en TUI inmiddels ook een contante terugbetaling aan in plaats van een voucher. Maar nog niet alle maatschappijen zijn zo ver, ondanks een recente uitspraak van Europese Commissie.

British Airways biedt nu de mogelijkheid om tot en met september 2020 nog wijzigbare boekingen te maken. Dit geldt voor vluchten die uiterlijk 31 augustus 2021 plaatsvinden. Het blijft dan mogelijk om zowel de data als de bestemming te wijzigen zondag de BA hiervoor kosten in rekening brengt. Als je nog niet weet wanneer of waar je het ticket naartoe wil wijzigen dan is het ook mogelijk om een voucher te ontvangen. 

Uitzicht uit het raam van de Airbus A350 van British Airways (Bron: British Airways)
Uitzicht uit het raam van de Airbus A350 van British Airways (Bron: British Airways)

Pakketreis

Voor reizigers die een pakketreis boeken via British Airways Holidays heeft BA de voorwaarden ook aangepast. Zo is de aanbetaling omlaag gegaan naar 75 Britse pond (of het equivalent in een andere valuta). Ook is het mogelijk om de vakantie af te betalen in meerdere delen.

De Oneworld airline biedt steeds meer bestemmingen in Europa aan. Voornamelijk voor vakantiereizigers. Denk aan bestemmingen als Bari, Bastia, Bodrum, Bordeaux, Catania, Figari, Frankfurt, Genoa, Kefalonia, Lyon, Luxembourg, Malta, Paphos en Pula.

De meest actuele informatie over de Coronamaatregelen van British Airways lees je terug op deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *