Berlin Tegel Airport blijft nu open tot november2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het lijkt erop dat het management van Berlin Tegel Airport maar geen besluit kan nemen of de luchthaven deze zomer nu dichtgaat of openblijft. Berlin Tegel zou al op 1 juni gaan sluiten, omdat men de komende zomermaanden minder reizigers verwacht. Al het vliegverkeer zou dan verplaatst worden naar Berlin Schönefeld tot de nieuwe luchthaven Berlin Brandenburg in oktober haar deuren opent.

Berlin Tegel Airport zou al in juni gaan sluiten

Luchthaven Berlin Tegel zou aanvankelijk al op 1 juni haar deuren sluiten. Later maakte het management van Berlin Tegel Airport bekend dat de luchthaven op 15 juni haar deuren zou sluiten. Hiervoor waren meerdere redenen. Zo verwacht men deze zomermaanden een lager aantal reizigers. Ook zou de verhuizing naar Berlin Schönefeld de opening van Brandenburg Airport ten goede komen.

Berlin Tegel zou eerst al op 1 juni gaan sluiten (bron: berlin-airport.de)

Luchtvaartmaatschappijen maken namelijk gebruik van dezelfde start- en landingsbaan. De nieuwe luchthavengebouwen liggen namelijk op een paar kilometer verwijderd van Berlin Schönefeld.

Tegel Airport blijft nu open tot november

Nu is besloten om Berlin Tegel open te laten tot 8 november, 2020. Dat is precies een week na de opening van Berlin Brandenburg. De belangrijkste reden is simpelweg dat er de komende maanden meer reizigers worden verwacht. Luchthaven Berlin Schönefeld kan dit grote aantal reizigers niet aan en daarom is alsnog besloten om Berlin Tegel open te laten tot November dit jaar.

Doordat er deze zomer meer reizigers worden verwacht in Berlijn, is besloten om Berlin Tegel open te laten tot november (bron: berlin-airport.de)

Het is niet de eerste keer dat de plannen rondom het sluiten en openen van luchthavens rond Berlijn veranderen. Ik ben daarom ook benieuwd hoe deze situatie zich de komende maanden ontwikkeld. De nieuwe luchthaven Berlin Brandenburg opent vooralsnog haar deuren in oktober.

Uitgelichte afbeelding: Berlin Airport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *