Berlin Tegel Airport sluit al op 1 juni

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchthaven Berlin Tegel sluit al op 1 juni dit jaar. Aanvankelijk zou Tegel pas in oktober gaan sluiten, maar doordat veel vliegtuigen nu aan de grond staan, heeft men besloten om de luchthaven al op 1 juni te sluiten. Al het vliegverkeer moet nu dus verhuizen naar Berlin Schönefeld.

Berlin Tegel gesloten op juni 2020

Berlin Tegel was met ruim 20 miljoen passagiers in 2019 de drukste van de twee luchthavens in Berlijn. De luchthaven kreeg de laatste jaren al te maken met een daling in het aantal passagiers, omdat een aantal vluchten al verhuisden naar Berlin Schönefeld. Tot nu toe maken alleen low-cost maatschappijen gebruik van Schönefeld, maar daar komt nu dus verandering in.

Airbus A320 in Lufthansa livery (Bron: Lufthansa Group)
Ook Lufthansa vliegt dan vanaf Berlin Schönefeld. (Bron: Lufthansa Group)

De sluiting van Tegel heeft zonder meer te maken met de locatie. De nieuwe luchthaven Berlin Brandenburg ligt namelijk vlak naast de huidige luchthaven Schönefeld. De verhuizing is dus een logische keuze, omdat luchtvaartmaatschappijen van dezelfde startbanen gebruik kunnen maken als Berlin Brandenburg opengaat.

Berlin Brandenburg geopend op 31 oktober 2020

Zoals we vorig jaar in december al bekendmaakten op InsideFlyer, wordt de nieuwe luchthaven Berlin Brandenburg geopend op 31 oktober 2020. Dat is 9 jaar later dan oorspronkelijk gepland was. De bouw startte namelijk al in 2006, maar er waren diverse problemen met o.a. de brandveiligheid. De terminals zijn pas geleden grondig geïnspecteerd en het ziet er naar uit dat de datum van 31 oktober nu wel gehaald wordt.

Opening Berlin Brandenburg Airport eindelijk in zicht
Berlin Brandenburg opent haar deuren op 31 oktober 2020 (bron: Berlin-Airport)

Conclusie

Het was wel te verwachten dat Berlin Tegel airport vroeger zou sluiten. Dit omdat er op dit moment een lagere vraag is naar vliegtickets. Omdat de nieuwe terminalgebouwen vlakbij de huidige luchthaven Schönefeld zijn gevestigd, is het een logische keuze om al het vliegverkeer tijdelijk naar Schönefeld te verhuizen. Luchtvaartmaatschappijen kunnen zodoende dezelfde startbaan gebruiken wanneer Berlin Brandenburg officieel opengaat op 31 oktober 2020.

Uitgelichte afbeelding: ©STAT Times

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *