Aspire Lounge Non-Schengen Schiphol blijft tot eind dit jaar dicht2 min leestijd

De Aspire Lounge 41 op Schiphol (Bron: Executive Lounges)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Aspire lounge op Amsterdam Airport Schiphol is sinds afgelopen april dicht voor een renovatie. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de lounge na twee maanden weer open ging. Nu blijkt dat de lounge helaas nog enkele maanden dicht blijft.

Aspire lounge op Amsterdam Schiphol Airport dicht

Er zijn op Amsterdam Airport Schiphol twee Aspire lounges. Een van deze lounges ligt in het Non-schengen gebied. Dit is de Aspire Lounge 41. Deze lounge is nu gesloten voor renovatie. De Aspire Lounge 26 in het Schengen gebied is wel geopend voor gasten.

De Aspire Lounge 41 is ruim acht jaar geleden geopend en ligt naast de voormalige British Airways lounge. Deze lounge is ook al enige tijd gesloten. De Aspire lounge blijft tot tenminste 1 december 2023 dicht voor de renovatie, zo blijkt nu. Het is op dit moment niet duidelijk of de Aspire lounge ook groter zal worden nu de naastgelegen lounge gesloten is.

Aspire Lounge Schiphol
Foto: InsideFlyer – Goffe de Boer

Alternatieven

De lounge aanbieder heeft wel een aantal alternatieven nu de lounge dicht is. Het alternatief hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Heb je een Priority Pass, dan kun je van beide opties gebruik maken. Het eerste alternatief is bij het Frames Café. Hier kan het echter wel wat druk zijn vanwege de beperkte capaciteit. Het andere alternatief is Café Flor. Deze locatie bevindt zich in de D-pier bij gate 7. Het is niet mogelijk om gebruik te maken van de Aspire 26 lounge als je naar een Non-Schengen bestemming vliegt.

Op Schiphol zijn er ook nog een aantal andere lounges. Zo zijn er twee KLM Crown Lounges en drie Privium lounges. Singapore Airlines heeft nu voor haar Business Class passagiers een overeenkomst afgesloten met de Privum Airside lounge. Deze passagiers werden voorheen naar de Aspire lounge gestuurd.

Op Eindhoven Airport is er ook een Aspire lounge. Ook deze lounge kun je bezoeken met een Priority Pass. Daarnaast krijgen Privium leden ook gratis toegang tot de lounge. Meer informatie over deze lounge kun je in dit artikel vinden. Beschik je over een Privium Plus abonnement dan kun je de Privium Lounges op Schiphol bezoeken. Met een American Express Platinum Card krijg je ook toegang tot de Aspire Lounges dankzij het inbegrepen Priority Pass abonnement.

Afbeeldingen ©Aspire/InsideFlyer GoffedeBoer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *