Nieuwe luchthaven Berlijn opent op 31 oktober 2020

brandenburg, berlijn, lucthaven

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Berlin Brandenburg Airport, de nieuwe luchthaven bij Berlijn, zal op 31 oktober volgend jaar haar deuren openen. Dat maakte de luchthaven afgelopen vrijdag bekend. De opening van de nieuwe luchthaven is met bijna 10 jaar vertraagd door o.a. de brandveiligheid.

Alhoewel de luchthaven nu aangeeft haar deuren in oktober 2020 te openen, wordt dit door sommigen nog in twijfel getrokken. Het zou namelijk niet de eerste keer zijn dat de luchthaven beloftes niet nakomt. De opening is namelijk verschillende keren uitgesteld door diverse redenen. Eerder dit jaar is oktober 2020 al genoemd, maar nu lijkt de luchthaven toch zeker te zijn van de zaak.

Brandenburg Airport heeft een eigen treinstation en zal rechtstreekse verbindingen hebben met Berlin Hauptbahnhof. De luchthaven heeft een capaciteit van 30 miljoen passagiers, maar deze kan in de toekomst omhoog naar 50 miljoen.

Tegel en Schönefeld

Op dit moment heeft Berlijn twee luchthavens: Tegel en Schönefeld. Tegel ligt ten noordwesten van de stad en men verwacht dat de luchthaven dichtgaat 6 maanden na de openingen van Brandenburg Airport. Schönefeld ligt eigenlijk naast de nieuwe luchthaven en ook deze wordt uiteindelijk gesloten.

Beeldmateriaal: Brandenburg Airport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *