Luchtruim Niger door politieke onrust tijdelijk gesloten1 min leestijd

Een Boeing 777-200 uit de vloot van KLM (Bron: KLM)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Door de politieke onrust in Niger is het luchtruim boven het West-Afrikaanse land sinds zondagavond tijdelijk gesloten voor alle vliegverkeer. Eerder dit jaar ontstond er ook al politieke onrust in Sudan waardoor ook over dat land geen vliegtuigen konden vliegen.

Luchtruim Niger tijdelijk gesloten

Door de grote van Niger moeten veel luchtvaartmaatschappijen vanuit Europa over dit West-Afrikaanse land vliegen. Doordat omvliegen nu noodzakelijk is ontstaan er ook een langer vluchttijd. Al is deze in de meeste gevallen gelukkig minimaal. In Niger vond er vorige week een staatsgreep plaats waardoor er nu een gewapende interventie dreigt. Hierdoor hebben militaire machthebbers gesloten om het luchtruim tijdelijk te sluiten. Doordat luchtvaartmaatschappij nu moeten omvliegen, ontstaan er een langer vliegtuig. KLM is bijvoorbeeld een uur langer onderweg om vanuit Amsterdam naar Johannesburg, in Zuid-Afrika te vliegen. Hierbij moet de maatschappij langs Niger heen vliegen over Mali en Burkina Faso.

KLM Boeing 777-200 Economy Class Amsterdam-Dubai12
Luchtvaartmaatschappijen kunnen tijdelijk niet over Niger vliegen. (Foto: InsideFlyer – Goffe de Boer)

Naast dat vliegtuigen nu moeten omvliegen zijn er ook enkele toestellen uitgeweken naar andere Europese luchthavens. Zo maakte een KLM-vlucht vanuit Johannesburg naar Amsterdam een tussenstop in Barcelona. Ook in Griekenland maakten bepaalde maatschappijen een tussenstop. De directe vlucht naar Amsterdam was niet mogelijk vanwege technische redenen. Een toestel van British Airways moest onlangs zelfs helemaal terugvliegen naar Johannesburg voordat deze het luchtruim van Niger naderde.

Reisadvies Niger

Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft op dit moment een negatief reisadvies af voor reizen naar Niger. Dit houdt in dat alle reizen naar het land worden afgeraden. Het leger heeft onlangs de noodtoestand uitgeroepen. Meer informatie kun je uiteraard vinden op de website van de Rijksoverheid.

Niger, Reisadvies, Luchtruim gesloten

Uitgelichte afbeelding: KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *